WPM KTM team pakt drie podiumplaatsen in het ONK Enduro in Hellendoorn

Het WPM KTM team heeft tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn drie podiumplaatsen weten te behalen.

Mark Wassink en Peter Lenselink wisten in hun klasse tweede te worden en Daan Bruijsten legde beslag op een derde plaats in de E2 klasse. Kay Hulshof reed constant en sloot de dag af op een vierde plaats in de E3. Robin Nijkamp kwam in de beginfase ongelukkig ten val en bezeerde zich hierbij. Op wilskracht zette hij door en wist er toch nog een vierde plaats uit te halen in de E2 klasse. Nina Klink kreeg een tegenslag voor de kiezen want ze ging opnieuw door haar knie en moest vroegtijdig de wedstrijd verlaten.

De enduro van Hellendoorn was mooi met drie uitdagende proeven. Er moesten in totaal drie ronden gereden worden, wat weer een pittige dag betekende voor de rijders.

Daan Bruijsten was nog niet helemaal hersteld na zijn griepje van tijdens het EK Enduro in Harfsen maar wilde er het beste van proberen te maken. Ook had hij nog last van een lichte hersenschudding die hij bij een val in Harfsen op had gelopen. Gelijk in de eerste proef voelde hij dat hij niet scherp was omdat hij het niet goed bij kon houden met zijn hoofd, wat zorgde voor rare foutjes. Vanaf dat moment besloot hij om op safe te gaan maar ondanks dat hij op 80% reed, wist hij toch nette tijden neer te zetten in de proeven. Wel verloor hij in de derde proef wat tijd op de concurrentie omdat hij hier geen risico’s wilde nemen. Omdat hij foutloos rond reed met nette tijden, wist hij toch netjes derde te worden in de E2 klasse en vijfde in de scratch.

”Ik mag dik tevreden zijn over het resultaat. Vorige week heb ik nog veel op bed gelegen en voor nu heb ik er het beste uitgehaald wat er voor vandaag in zat. Ik weet dat er nog veel meer in zit, en dat hoop ik volgende week in Zelhem te kunnen laten zien. Dus nog een week herstellen en uitrusten en dan moet dat helemaal goed komen!” vertelt Daan Bruijsten.

Nadat de eerste ronde voor Robin Nijkamp goed was verlopen, ging het in de eerste proef van de tweede ronde flink mis. Robin kwam met zijn been in aanraking met een boom en dit had tot gevolg dat hij van de motor werd geslingerd. Dit had tot gevolg dat hij de dag moest volbrengen met een pijnlijke lies, bovenbeen en arm. Daarnaast verloor hij zo’n 45 seconden op de concurrentie. Vanaf de derde ronde begon het weer beter te gaan en wist Robin er toch nog een nette vierde plaats uit te halen. Na de wedstrijd is hij gelijk in het ziekenhuis behandeld aan zijn bovenarm waarbij er twee hechtingen in zijn arm zijn aangebracht!

Nina Klink haalde de finish niet in Hellendoorn. Ze ging tijdens het bijsteppen opnieuw door haar knie en omdat dit twee weken eerder tijdens de wedstrijd in Vorden ook al gebeurde, heeft Nina besloten om zich nu aan haar voorste kruisband te laten opereren. ‘’Ik ben blij dat ik ondanks mijn blessure, het EK seizoen nog wel goed heb kunnen afsluiten. Ik ga er nu alles aan doen om aan mijn herstel te werken. Ik hoop dat ik eind April 2017 tijdens de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap weer 200% fit aan de start kan staan,’’ vertelt een teleurgestelde Nina Klink.

Mark Wassink ging hard van start en wist de eerste vijf proeven winnend af te sluiten. Ondanks dit was het verschil ten opzichte van Lucas Dolfing klein en moest hij het tempo hoog houden in de rest van de proeven. Proef 3 lag Mark minder goed omdat hij hier twee jaar geleden zijn sleutelbeen heeft gebroken. Toch ging hij hier strak en constant rond en begon met een voorsprong van tien seconden aan de laatste proef. Echter in deze proef kwam Lucas Dolfing ijzersterk voor de dag en wist zijn achterstand weg te werken waardoor Mark met een verschil van drie seconden de winst miste en genoegen moest nemen met een tweede plaats. ‘’Ik baalde hier wel een beetje van. In de tussenstand sta ik nu weer tweede maar het verschil met Lucas is slechts twee punten. In Zelhem gaan we proberen om dit recht te zetten,’’aldus een gemotiveerde Mark Wassink.

Kay Hulshof kon in de eerste ronde niet lekker in zijn ritme komen. Dit ging gepaard met een kleine schuiver waardoor de eerste ronde moeizaam verliep. Naarmate de wedstrijd vorderde begon hij beter in zijn ritme te komen waardoor zijn proeftijden steeds sneller werden. Dit zorgde ervoor dat hij de dag afsloot op een nette vierde plaats in de E3 klasse en in het scratchklassement is hij opgeschoven naar een achtste plaats.

Voor Peter Lenselink verliep de eerste ronde stroef en dit had tot gevolg dat hij in de eerste twee proeven gelijk ten val kwam. Voor de tweede ronde heeft hij zijn achterschokbreker gewisseld en dit pakte goed uit. Het rijden begon beter te gaan en vanaf de derde ronde ging het weer zoals het moest. Dit resulteerde in een mooie tweede plaats in de EV40 klasse.

Er staan nu nog drie wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma waarbij de eerstvolgende aanstaande zaterdag in Zelhem is.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search