WPM KTM Team scoort goed in het ONK Enduro in Zelhem

Het WPM KTM team heeft tijdens de zevende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem goed gescoord.

Mark Wassink en Peter Lenselink wisten beiden tweede te worden in hun klasse. Robin Nijkamp behaalde sinds lange tijd weer een podiumplaats en Kay Hulshof wist ondanks een enkelblessure vierde te worden. Tegenslag was er voor Daan Bruijsten want na een sterk begin kreeg hij af te rekenen met mechanische problemen waardoor hij vroegtijdig de wedstrijd moest verlaten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag had het gevroren en dit zorgde ervoor dat de proeven er in de ochtend glad bij lagen. De rijders moesten drie ronden rijden met daarin drie proeven verwerkt. Het hele team ging gemotiveerd van start om te proberen zo hoog mogelijk te scoren.

Met Robin Nijkamp ging het in de eerste twee ronden niet lekker en dit had tot gevolg dat hij in de bochten teveel fouten maakte. In de laatste ronde lukte het hem wel om netjes te rijden en daardoor waren zijn tijden ook stukken sneller. Hij finishte op een nette derde plaats in de E2 klasse en mocht aan het einde van de dag trots plaats nemen op het podium.

Daan Bruijsten was weer helemaal hersteld van zijn griep en had ook geen last meer van zijn hoofd. In de eerste proef opende hij met een tweede scratchtijd en ook in de eerste helft van de tweede proef ging het lekker totdat zijn motor begon te haperen en te pruttelen. Daan heeft alles in het werk gesteld om het probleem te verhelpen maar helaas werd het probleem alleen maar erger en kon hij de derde proef met moeite uitrijden. Daan probeerde van alles maar kreeg het probleem niet verholpen en moest noodgedwongen de wedstrijd verlaten.

Mark Wassink ging er volledig voor en ging voor de winst in de E3 klasse. Gelijk vanaf de eerste proef ging het lekker maar wel waren de verschillen tussen hemzelf en zijn concurrent Lucas Dolfing bijzonder klein. In de eerste proef reden ze de snelste tijd, in proef 2 was Mark net iets sneller en in de derde proef was Dolfing de snelste. De hele dag lagen de tijden van beide rijders dicht bij elkaar maar helaas kon Mark de wedstrijd niet in zijn voordeel beslissen en werd met een achterstand van tien seconden tweede. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat Mark op een tweede plaats en kijkt met alleen de kampioensrit nog te gaan aan tegen een achterstand van vijf punten. Mark zal alles in het werk stellen om de kampioensrit te winnen want alleen dan maakt hij nog kans op de titel.

Kay Hulshof kwam niet fit aan de start omdat hij in de week voor de wedstrijd in Zelhem een enkelblessure op had gelopen. Dit had tot gevolg dat hij gedurende de wedstrijd te voorzichtig reed op het gladde parcours. Wel reed Kay constant en zonder fouten, wat resulteerde in een vierde plaats in de E3 klasse.

Peter Lenselink reed strak in de proeven en heeft de hele dag geen gekke dingen meegemaakt. Zijn proeftijden waren constant en dit zorgde ervoor dat hij op een tweede plaats eindigde in de EV40 klasse.

Op 2 en 3 december staat voor het WPM KTM team de kampioensrit op het programma in Holten.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search