Mark Wassink wint tweede dag van de kampioensrit in Holten

Mark Wassink van het WPM KTM team heeft de tweede dag van de kampioensrit in Holten weten te winnen. Op de eerste dag kwam Wassink net iets tekort om te kunnen winnen en werd tweede in de E3 klasse.

Op de tweede dag reed hij van begin tot eind erg strak en slaagde erin om de winst te pakken. Naast Wassink wisten ook Daan Bruijsten, Robin Nijkamp en Peter Lenselink hun WPM KTM machines naar podiumplaatsen te sturen. Ook Kay Hulshof kwam sterk voor de dag en wist op beide dagen op een vierde plaats te finishen.

In totaal stonden er over het hele weekend veertien proeven op het programma, wat het een pittige kampioensrit maakte.

Sterk eindschot bezorgt Daan Bruijsten tweede plaats in de eindstand

Daan Bruijsten startte op vrijdagochtend scherp en zette strakke tijden op de klokken. Aan het einde van de eerste ronde stond hij op een tweede plaats achter Hans Vogels en voor Wesley Pittens. De verschillen waren klein en omdat hij tijdens de tweede ronde zijn ritme verloor, viel hij terug naar een derde plaats. Robin Nijkamp begon de druk op te voeren bij Daan waardoor beiden in de laatste ronde tot het uiterste moesten gaan. Daan bleef geconcentreerd rijden en wist het gevecht in zijn voordeel te beslissen. Omdat Hans Vogels in de slotfase uit de wedstrijd verdween, schoof Daan nog een positie op en finishte op een mooie tweede plaats in de E2 klasse en werd vierde in de scratch.

Gemotiveerd begon hij aan de tweede dag en dit was gelijk goed aan zijn tijden terug te zien. Aan het einde van de eerste ronde reed hij aan de leiding maar tijdens de tweede ronde verloor hij de koppositie. Daan bleef alles geven tot aan de finish en wist wederom op een tweede plaats over de finish te komen en eindigde ditmaal op een derde plaats in de scratch. Met deze mooie resultaten is hij in de eindstand om het Open Nederlands Kampioenschap op een verdienstelijke tweede plaats geeindigd.

Robin Nijkamp strijdend naar derde plaats in de kampioensrit

Robin Nijkamp reed een sterke eerste dag. In de eerste ronde kwam hij iets tekort op de concurrentie maar dit herstelde hij in de daaropvolgende ronden. Hij ging het gevecht aan om de tweede plaats en bij het ingaan van de laatste ronde was het verschil slechts drie seconden. Robin deed alles wat hij kon maar kon het verschil niet weg werken en finishte op een derde plaats.

Op de tweede dag ging het rijden voor zijn gevoel erg goed maar toch kwam hij iets tekort op de twee kopmannen. De rest van de dag heeft hij zijn eigen wedstrijd gereden en geprobeerd om in alle proeven het beste eruit te halen. Dit resulteerde in opnieuw een derde plaats en met dit mooie resultaat is hij ook in de eindstand om het Nederlands Kampioenschap op een derde plaats geeindigd.

Winst voor Mark Wassink in de kampioensrit

Mark Wassink had in de E3 klasse nog alle kansen om kampioen te worden. Hij had zich goed voorbereid maar wist dat hij beide dagen moest winnen om zijn vijfde titel binnen te kunnen halen. Op vrijdag ging het rijden gelijk lekker maar toch waren zijn tijden niet snel genoeg. Hij gooide er een schepje bovenop maar dit had tot gevolg dat hij fouten begon te maken. Daarnaast kwam hij in proef 5 even een keer ten val waardoor hij kostbare tijd verloor. Nadat hij op de eerste dag alles had gegeven wat hij in zich had, moest hij toch tevreden zijn met een tweede plaats in de E3 klasse en een derde plaats in de scratch.

Op de tweede dag wilde Mark winnen. De kans op de titel was klein omdat Lucas Dolfing dan buiten de top drie moest finishen. Door de nachtvorst was de grond hier en daar flink bevroren. Gedreven begon Mark aan de dag en wist in de beginfase snellere tijden neer te zetten dan Dolfing. De hele dag wist hij zijn goede ritme vast te houden en sloot zo de dag winnend af. Helaas was dit niet voldoende om kampioen te worden en verloor de titelstrijd met een verschil van vijf punten.

Kay Hulshof op beide dagen vierde in de kampioensrit

Kay Hulshof begon op vrijdagochtend wat stroef maar al snel kwam hij beter in zijn ritme waardoor zijn proeftijden beter begonnen te worden. Netjes rijdend stuurde hij zijn goed geprepareerde WPM KTM 300cc 2-takt machine naar een vierde plaats en zat op de finish dicht achter de derde man. Op de tweede dag wilde Kay een gooi doen om in de top drie te finishen. In de eerste twee ronden was hij in gevecht om de podiumplaatsen maar omdat hij in de laatste ronde niet meer aan zijn proeftijden kon komen, moest hij ook ditmaal genoegen nemen met een vierde plaats. Na een mooi seizoen is Kay op een vierde plaats geeindigd in het Nederlands Kampioenschap en is in het scratchklassement op een negende plaats geeindigd.

Peter Lenselink grijpt net naast de Nederlandse titel

Voor Peter Lenselink begon het op vrijdag allemaal wat stroefjes maar hij deed geen gekke dingen en probeerde om toch lekker te rijden. Naarmate de dag vorderde kwam hij beter in zijn ritme en dit zorgde ervoor dat hij op een nette tweede plaats eindigde in de EV40 klasse. Op zaterdag was het erop of eronder voor Peter. Hij moest winnen om de titel binnen te kunnen halen. Hij ging er helemaal voor en het rijden ging niet verkeerd. Helaas was het niet genoeg en moest Peter de Nederlandse titel aan Alex van de Broek laten.

Alle teamleden willen alle sponsoren en ondersteuners bedanken voor hun inzet en gezelligheid van dit seizoen. Het team heeft nu een korte pauze want op 14 januari staat alweer de eerste wedstrijd van het 2017 kampioenschap op het programma in Enter.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search