Rik Vierhuizen maakt sterke rentree in het BK enduro, winst voor Nina Klink in Harfsen

Rik Vierhuizen van het WPM KTM team tijdens een wintertraining in Spanje ten val waardoor hij lang uitgeschakeld was en het zes maanden geleden was dat hij voor het laatst een wedstrijd had gereden.

Afgelopen weekend maakte hij zijn rentree tijdens het Belgisch Kampioenschap Enduro in Rocroi, waar hij op een vijfde plaats eindigde. Tijdens de tweede UMX wedstrijd in Harfsen stond Nina Klink aan de start. In de gecombineerde klasse werd ze vierde en vijfde en was hiermee twee keer de beste dame.

De organisatie had in het Noord Franse Rocroi een mooie ronde uitgezet van 130 kilometer waar de rijders twee ronden moesten rijden met in totaal negen proeven, waaronder twee prachtige enduro proeven en twee grasproeven. Een lange zware dag want de WPM KTM-rijder startte om 08:07 uur en kwam pas om 16:57 over de finish en dat met een tempratuur van tweeëndertig graden.

Rik begon goed aan de dag en het rijden ging meteen lekker. Hierdoor wist hij goede tijden te klokken en stond hij na de eerste ronde op een vierde plaats, slechts tien seconden achter de nummer twee. Echter moesten de rijders door de vele stenenpaden en wortels veel staan en was er weinig rust op de route. Dit bleek Rik zijn rug nog niet goed aan te kunnen waardoor hij verkrampt begon te rijden. Hierna heeft hij de wedstrijd gecontroleerd uitgereden en kwam als vijfde over de finish. “Tot drie proeven voor het einde stond ik nog in de top vijftien van de scratch en tevens als beste Nederlander. Daarnaast heb ik in de eerste ronde kunnen laten zien dat de snelheid er is, dus ik kijk tevreden terug op deze dag,” aldus de WPM KTM rijder. De komende periode gaat Rik toewerken naar de tweede wedstrijd om het EK Enduro in Estland, op 8 en 9 juli.
In Harfsen stond Nina Klink aan de start bij de tweede UMX wedstrijd en net als een week eerder in Heerde reden de dames samen met de veteranen. Bij de UMX wordt gebruik gemaakt van het trekken van lootjes waardoor Nina in de eerste manche pas als één van de laatsten op mocht rijden naar het starthek en veroordeeld was tot de tweede startrij. Na een matige start moest Nina in de achtervolging waarin zij zich nog wist op te werken naar de vierde plaats en hiermee de beste dame werd. Door de vierde plaats in de eerst manche mocht Nina voor de tweede manche als vierde oprijden. Haar start was goed en ze begon als derde aan de wedstrijd. Gedurende de manche wist ze nog één plaats winst te boeken en kwam als beste dame op een tweede plaats over de finish.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search