Jan Willem Arendsen in de top vijf in het NK MX1 Cup in Son

Jan Willem Arendsen van het WPM KTM team is in het Nederlands Kampioenschap MX1 Cup in Son in de top vijf geeindigd.

In beide manches zat hij er goed vooraan bij met de start en dit zorgde voor een zesde plaats in de eerste manche. In de tweede manche ging het rijden beter en wist hij zich goed staande te houden door als vierde over de finish te komen.

De dag van Jan Willem begon niet geheel naar wens want in de eerste ronde kwam hij ten val en later had hij het moeilijk om een goede ronde te rijden. Gelukkig slaagde hij er in de slotfase nog wel in om er een tiende tijd uit te persen waarmee hij nog een redelijk goede startplaats uit kon kiezen!

De start van de eerste manche was goed en aan het einde van de eerste ronde kwam hij op een vierde plaats voorbij start/finish. Gedurende de wedstrijd moest hij de vijfde en zesde man laten passeren maar hier bleef hij rustig onder en wist de manche op een nette zesde plaats af te sluiten.

Ook in de tweede manche zat hij er goed vooraan bij met de start en kwam op een derde plaats door de eerste bocht. In de volgende bocht stootte hij door naar een tweede plaats en wist dit een ronde vol te houden. In de ronde die daar op volgde kwam de vierde man hem voorbij maar Jan Willem zat in een goed ritme en wist zich netjes staande te houden op de vierde plaats. Na een sterk gereden wedstrijd kwam hij als vierde over de finish en eindigde hiermee op een vijfde plaats in het dagklassement.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search