Jan Willem Arendsen zesde in NK cup MX1 in Valkenswaard

Jan Willem Arendsen van het WPM KTM team heeft in het Nederlands Kampioenschap MX1 Cup in Valkenswaard een zesde plaats weten te behalen.

Jan Willem kwam op een zevende en achtste plaats over de finish, wat hem in het dagklassement de zesde plaats opleverde.

Samen met het ONK zijspannen, NK zijspannen en het ONK quads streed ook het NK Cup MX1 voor de punten om het kampioenschap in Valkenswaard. In de tijdtraining kon Jan Willem meteen in de eerste ronde goed aanzetten waardoor hij een keurige tiende tijd op de klokken wist te zetten.

Ondanks zijn goede plaats achter het starthek kende Jan Willem een matige start. Toch kwam hij na een goede eerste ronde al op een tiende plaats voorbij start/finish. Met een goed ritme zette hij zijn opmars verder en wist gedurende de wedstrijd nog twee plaatsen winst te boeken, om uiteindelijk op een zevende plaats over de finish kwam.

Voor de tweede manche kwam Jan Willem er in het parc ferme achter dat zijn uitlaatbocht gescheurd was. Hier kon hij niets meer aan doen en moest met een scheurde uitlaatbocht de wedstrijd in. Gelukkig is de scheur tijdens de wedstrijd niet veel groter geworden en had hij niet veel last van het vermogensverlies. Jan Willem zijn start was een stuk beter en hij kwam als vierde uit de eerste bocht. Helaas zakte hij in de eerste ronde terug naar een zevende plaats en in het heetst van de strijd verloor hij in de slotfase nog een plaats. Ondanks de uitlaatproblemen wist hij toch nog op een nette achtste plaats over de finish te komen.

Met 7-8 in de manches werd Jan Willem zesde in de daguitslag. De volgende wedstrijd voor het NK Cup MX1 is aankomend weekend in Westerbork.

Daguitslag NK Cup MX1 in Valkenswaard:
1 Danny Langenberg
2 Daniell ten Damme
3 Arjen Froma
4 Donny de Koster
5 Jonny Karst
6 Jan Willem ArendsenJ

Recent Posts

Start typing and press Enter to search