Jan Willem Arendsen een manche zesde in NK Cup MX1 in Heerde

Jan Willem Arendsen van het WPM KTM team is tijdens de voorlaatste MX1 cup wedstrijd in Heerde in de tweede manche op de zesde plaats geëindigd.

In de eerst manche werd hij als zevende afgevlagd maar werd hij na een geluidskeuring uit de wedstrijd geschrapt.

Tijdens de wedstrijd in Heerde kreeg Jan Willem de beschikking over een KTM 350 SXF. Dit was voor hem de eerste kennismaking met een viertakt machine en daar moest hij eerst erg aan wennen. In de tijdtraining had de WPM KTM-rijder moeite om een goede tijd neer te zetten, dit door de vele gele vlagsituaties. Hierdoor zat er niet meer in dan een tweeëntwintigste tijd.

Na een redelijk goede start stuurde Jan Willem zijn motor binnen de top vijftien door de eerste bocht. Hierna wist hij de eerste ronde door te komen op de negende plaats. Vrij snel wist hij door te stoten naar de zevende plaats en deze plaats wist hij de rest van de manche vast te houden. Helaas moest Arendsen zich na de manche melden bij de KNMV voor een geluidsmeting en daar bleek de motor teveel geluid te produceren waardoor hij uit de uitslag werd geschrapt.

Na enkele veranderingen aan de uitlaat en een herkeuring mocht de WPM KTM-rijder in de tweede manche weer van start. Na een hele goede start kwam Jan Willem als vierde uit de eerste bocht. Vervolgens wist hij de derde plaats over te nemen en reed een goed tempo. Helaas kwam de rijder uit Hengelo in de derde ronde ten val waardoor hij terug zakte naar de negende plaats. Jan Willem nam hier echter geen genoegen mee en gedurende de manche knokte hij zich nog terug naar de zesde plaats. “Ik ben super tevreden over hoe ik deze wedstrijd heb gereden. Ik wil André Pullen van WPM Motors bedanken voor het beschikbaar stellen van de motor,” aldus Jan Willem.

Daguitslag NK MX1 Cup Heerde:

1 Danny Langenberg 200 pnt
2 Jonny Karst 190 pnt
3 Jan Spliethof 179 pnt
4 Donny de Koster 170 pnt
5 Jorri Scheffer 169 pnt
37 Jan Willem Arendsen 86 pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search