Vierhuizen brengt ISDE tot een goed einde met zware enkelblessure, Nijkamp zevende met Trophy team

Rik Vierhuizen en Robin Nijkamp van het WPM KTM team hebben allebei de finish weten te halen tijdens de zesdaagse in Frankrijk. Robin Nijkamp werd met het Nederlandse Trophy Team zevende en individueel legde hij beslag op een 75e  plaats in de scratch en werd vierentwintigste in de E2 klasse. Rik Vierhuizen eindigde als 198e bij de clubrijders en liet zien over een flink portie doorzettingsvermogen te beschikken.

Voor Robin Nijkamp begon de zesdaagse meteen met de twee mooiste dagen. Op de eerste twee dagen liep de temperatuur geregeld op tot rond de veertig graden maar op deze dagen waren volgens Robin de mooiste proeven uitgezet en reden de rijders veel door de bebossing. In de overige dagen liepen veel proeven over grasvelden en ook daar kregen de rijders en publiek mooie proeven te zien. “Voor mij verliep de zesdaagse heel goed, ik heb eigenlijk geen gekke dingen meegemaakt en ook qua tijden was het goed,” aldus Robin. Alleen in de slotdag kende hij problemen, de laatste dag was een slotcross bestaande uit een wedstrijd van twaalf minuten. “Deze wedstrijd was voor mij zwaar en afzien, na drie rondjes had ik al dikke en stekende onderarmen en toen moest ik er nog drie.”

Rik Vierhuizen kwam gehavend uit de strijd. Op de eerste dag kreeg Rik te maken met veel drukte op het parcours in verband met zijn hoge startnummer. Hierdoor moest hij veel inhalen, wat moeilijk was door al het stof. Echter stootte hij halverwege de eerste dag zijn voet tussen een steen en zijn motor. Meteen voelde Rik veel pijn in zijn voet en hierdoor zat hij er gelijk een beetje doorheen. Daarnaast moest hij gedurende de rest van de dag flink overgeven maar door de mensen om zich heen, vond hij toch de moet om door te rijden. De rest van de week moest Rik oppassen dat hij zijn voet niet opnieuw bezeerde en hierdoor kon hij niet ontspannen rijden, wat veel tijd en kracht kostte. Toch wist Rik goede tijden neer te zetten en steeg hij richting de 20e plaats in de C1 klasse, echter kwam hij tijdens de donderdag ten val waarbij zijn enkel weer meteen meer pijn aan gaf. De laatste twee dagen werden overleven voor Rik. Bij terugkomst in Nederland is Rik naar het ziekenhuis gegaan en daar bleek dat hij met een gebroken enkel en een gescheurde enkelband de zesdaagse heeft volbracht. “Ik kijk daardoor wel positief terug, door het doorzetten heb ik mijn gouden medaille wel gehaald en heb ik al mijn helpers niet hoeven teleurstellen. Het ONK seizoen begint over een maand, dat wordt spannend om op tijd hersteld te zijn maar we doen er alles aan. Het EK in Slowakije laat ik door de blessure sowieso aan mij voorbij gaan,” aldus Rik.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search