Mark Wassink wint eerste ONK Enduro in Bergeijk

Mark Wassink van het WPM KTM team heeft in Bergeijk de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro  op zijn naam geschreven. Wassink zegevierde in de E3 klasse terwijl ook Rik Vierhuizen met een podiumplaats in de E1 klasse aan het kampioenschap kon beginnen. Jan Willem Arendsen werd in dezelfde klasse vierde terwijl Nina Klink in de sterk bezette E2 klasse elfde wist te worden. Tegenslag was er helaas voor Robin Nijkamp want hij kreeg af te rekenen met mechanische problemen en haalde de finish niet.

De organisatie had vier mooie proeven uitgezet van in totaal tachtig kilometer en ondanks de vele regenval van in de week ervoor was het terrein goed te bereiden. De E3 klasse in Bergeijk was een prooi voor Mark Wassink. Toch begon de dag van Mark nog moeizaam en had hij moeite om in zijn ritme te komen. Gelukkig ging dit vanaf de tweede ronde beter en dit was direct terug te zien in de proeftijden die beter en beter werden. Hierdoor wist hij zijn achtstand van twintig seconden goed te maken en om te zetten naar een voorsprong van zevenentwintig seconden. “Uiteindelijk ben ik toch zeer tevreden over het rijden vandaag, zeker tegen het einde van de dag,” aldus Mark.

In de E1 klasse kwam Rik Vierhuizen in de eerste proef ten val, waarna hij zich snel wist te herstellen en met veel plezier de proef uitreed. Het rijden ging goed en hij ondervond weinig hinder van zijn enkelblessure. Door zijn goede conditie wist hij het tot in de vierde proef goed vol te houden. Tot aan dit moment kon hij het maximale eruit halen en finishte als derde in de E1 klasse en werd negende in de scratch. “De aansluiting met de concurrentie is nog te groot, hier moet ik de komende weken aan werken en hopen dat ik elke enduro een stap kan gaan maken,” aldus Rik.

Teamgenoot Jan Willem Arendsen maakte na zijn nationale titel in de A1 klasse de overstap naar de E1 klasse. De proeven gingen vanaf het eerste moment goed en hij kon ontspannen rijden waardoor hij weinig foutjes maakte. Het rijden ging beter dan hij in eerste instantie had verwacht en dit leverde hem de vierde plaats op en een tiende plaats in de scratch.

Nina Klink kende een moeizame eerste ONK Enduro in de E2 klasse. In de eerste ronde had Nina moeite om het goede tempo te vinden, gelukkig ging dit in de tweede ronde al een stuk beter, al had ze toen al wat achterstand opgelopen. Helaas viel er in de derde ronde iemand vlak voor haar waardoor ze niet verder kon. Dit had tot gevolg dat ze tegen de oploop van de houtenbak aan viel. “Omdat het regende was het spekglad geworden en kostte het mij veel tijd om verder te kunnen. Daarna was ik het ritme ook helemaal kwijt en heb ik het gelaten voor wat het was en heb ik de wedstrijd zonder risico’s te nemen uitgereden,” aldus Nina na afloop. De snelle dame uit Raalte finishte uiteindelijk op een elfde positie in de E2 klasse.

Robin Nijkamp kreeg in deze eerste wedstrijd af te rekenen met pech. Hij wist gelijk in de beginfase al goede tijden op de klokken te zetten maar in de tweede proef van de derde ronde stopte zijn motor ermee. Robin deed er alles aan om het probleem te verhelpen maar slaagde hier helaas niet in omdat het om een elektronisch probleem ging.

De volgende ONK Enduro is over twee weken in het Gelderse Vorden. Volgende week staat de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap op het programma in Slowakije. Momenteel staat Nina op een vierde plaats bij de dames en ze gaat haar uiterste best doen om er een podiumplaats uit te halen in het weekend en in de eindstand.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search