Gebroken vinger zet streep door enduroseizoen Rik Vierhuizen, Nina Klink derde in het EK dames

Het zit Rik Vierhuizen van het WPM KTM team dit jaar niet mee. Nadat de 23-jarige rijder eerder dit jaar al een zware blessure op had gelopen, was hij net op tijd fit voor het enduroseizoen. Helaas ging het dit weekend weer mis tijdens een offroad rit in Lichtenvoorde. Bij het insturen van een bocht zag een mederijder hem over het hoofd waarbij het tot een botsing kwam. Dit leverde gelukkig geen ernstige blessures op maar wel brak Rik een vinger. Deze is later gehecht en gezet waarna hij gips erom heen kreeg.  “Iedere dag staat bij mij in het teken van enduro: trainen, fit zijn en er vooral veel voor laten. Mijn seizoen is nu dus definitief voorbij en mijn leven staat even op zijn kop. De mooiste tijd van het jaar, iets waar ik het hele jaar naar uitkijk, maar ik ben er niet bij,” aldus een zwaar teleurgestelde Rik.

Gelukkig was er dit weekend wel goed nieuws voor Nina Klink. Nina wist in het Europees Kampioenschap enduro de derde plaats in het eindklassement veilig te stellen. In de laatste wedstrijd in Slowakije begon Nina goed en eindigde de eerste dag op een derde plaats. Hiermee liep ze in het klassement vijf punten in op de directe concurrentie. Gretig begon Nina aan de tweede dag en na de eerste metingen was zij, samen met de kampioenschap leidster, de enige zonder strafminuten. Echter sloeg daarna het noodlot toe voor de inwoonster van Raalte. De voorpoot van haar KTM ging kapot, en even dacht ze dat haar kampioenschap voorbij was, maar gelukkig kon Nina door veel risico’s te nemen toch bij de sleutelpost komen. Hierdoor liep ze wel strafminuten op en begon daardoor met een achterstand van vier punten op de nummer drie in het klassement aan de slotcross. Nina zette alles op alles en finishte als tweede in de slotcross, en omdat de directe concurrente zevende lag betekende dit een derde plaats in de eindstand. Echter toen gebeurde er iets wat niemand had verwacht, bevriende rijders van Nina haar concurrente besloten honderd meter voor de finish te wachten om haar voor te laten. Dit leek te lukken en de concurrentie had na de finish de derde plaats zelfs al uitbundig gevierd totdat bleek dat één van de wachtende dames de eindstreep al was gepasseerd en zodoende toch tussen Nina en haar vriendin was geëindigd. Zo kwam er als nog gerechtigheid en eindigde Nina zowel in het weekend als in het kampioenschap op een derde plaats.

Het WPM KTM team zal zich nu gaan voorbereiden op de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden, welke aanstaande zaterdag op het programma staat!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search