Wassink en Arendsen pakken podiumplaatsen in het ONK Enduro in Vorden

Afgelopen zaterdag werd in Vorden de “Oost-Gelderland Rit” verreden. Op de geblesseerde Rik Vierhuizen na stond het complete WPM KTM Team aan de start. De organisatie had drie mooie intensieve proeven uitgezet voor de rijders waarvan één door het bos en twee op bouwgrond liepen.

In de E1 klasse reed Jan-Willem Arendsen voor zijn thuispubliek. De ondergrond bij de proeven op de bouwgrond was redelijk los en dit was in het nadeel van de 125cc rijder.  Het rijden ging meteen goed met Jan Willem en hij zat dan ook ontspannen op zijn machine. Helaas kreeg hij in de derde ronde problemen met zijn concentratie waardoor hij tijdens de bosproef twee keer ten val kwam. Tot overmaat van ramp kwam hij daarna op de bouwgrond nogmaals ten val. Na deze tegenslag herpakte Arendsen zich en reed een goede laatste proef. Dit leverde hem een derde plaats op in de E1 klasse.

Doordat Robin Nijkamp bij de eerste ONK enduro was uitgevallen, moest hij in Vorden achterin het veld starten. Hierdoor moest hij in het begin van de wedstrijd meerdere rijders inhalen alvorens hij echt voluit kon rijden. Gelukkig ging het rijden meteen goed en koste hem dit niet al te veel tijd. Tijdens de proeven maakte hij weinig mee en dit leverde hem een vierde plaats op in de E2 klasse.

Nina Klink verkeerd momenteel in een goede vorm alleen heeft ze het elk jaar lastig met de bosproef in Vorden, zo ook dit jaar. Ondanks dat het rijden goed ging, en de WPM KTM rijdster geen fouten of valpartijen mee maakte, kwam dit niet terug in de tijden. Nina had dan ook op meer gehoopt dan een vijftiende plaats in de E2 klasse.

In de E3 klasse was Mark Wassink goed op dreef. Ondanks dat hij er in de eerste ronde een keer bij was gaan liggen ging het rijden goed. In de tweede ronde kende hij nog een momentje doordat hij een boomstronk over het hoofd zag en zodoende even buiten de baan kwam. Op deze twee momentjes na kon Mark de hele dag pushen en reed hij voor wat hij waard was. De hele dag was hij in gevecht voor de zege maar op de finish kwam hij net vijf seconden te kort en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Aankomende zaterdag staat het WPM KTM Team aan de start bij de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap enduro van het seizoen, welke wordt verreden in Hellendoorn.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search