Opnieuw podiumplaatsen voor Arendsen (E1) en Wassink (E3) in ONK enduro in Hellendoorn

Jan Willem Arendsen en Mark Wassink van het WPM KTM Team hebben tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn opnieuw podiumplaatsen in de wacht weten te slepen. Arendsen finishte als derde in de E1 klasse en Wassink miste nipt de zege in de E3 klasse en werd tweede. Robin Nijkamp werd vierde In de E2 klasse en Nina Klink legde in deze klasse beslag op een zestiende plaats.

De organisatie had drie mooie proeven uitgezet en deze proeven waren volgens Jan Willem Arendsen een verbetering ten opzichte van vorig jaar. Het rijden ging vanaf het begin af aan goed alleen kwam hij er tijdens de eerste tijdcontrole achter dat de vlotter van zijn KTM overliep. Een probleem dat helaas niet te verhelpen was, en waardoor het rijden de rest van de dag niet meer helemaal fijn ging, echter had dit niet erg veel invloed op zijn tijden. Ondanks dat ook het handvat aan de gashendel zijde kapot ging en vervangen moest worden, eindigde Arendsen toch nog keurig als derde in de E1 klasse.

Voor Robin Nijkamp begon de dag in Hellendoorn iets stroever, doordat het eerste deel van de openingsproef erg glad was kwam hij namelijk ten val. Vervolgens wist hij zijn ritme te vinden en tijdens de andere twee proeven wist hij steeds top vijf tijden te noteren. Helaas had hij door de val in de openingsfase bij het ingaan van de slotproef een achterstand van zeventien seconden op de nummer vier. In deze proef gaf Nijkamp alles en de achterstand werd steeds kleiner. Het werd zelfs zo spannend dat pas bij de publicatie van de uitslag bekend werd wie er vierde was geworden. Helaas bleek toen dat Robin uiteindelijk 0.3 seconde tekort kwam voor de vierde plaats en de dag afsloot als vijfde.

Ook Nina Klink kwam uit in de E2 klasse en zij begon vol goede moet aan de tachtig kilometer lange route. Ondanks dat het rijden opnieuw goed ging met de dame uit Raalte vielen de tijden haar iets tegen. Hierdoor werd ze na de drie technische proeven als zestiende geklasseerd. “Voor mijn gevoel ging het rijden goed maar als ik dan naar de tijden kijk weet ik dat het beter kan. Ik denk dat de brand er een beetje uit is, heb al een lang en druk seizoen achter de rug waardoor ik niet meer zo scherp ben met het rijden,” aldus Nina na afloop.

Mark Wassink keek uit naar de enduro van Hellendoorn omdat deze volgens hem één van de mooiste proeven in Nederland bevat, de zandkuil. Op de deels vernieuwde route zat Mark meteen goed in zijn ritme en de eerste en tweede proef verliepen dan ook vlekkeloos. In de derde proef had hij iets meer moeite waardoor hij in de beginfase tijd verloor op de concurrentie. Bij het ingaan van de laatste ronde keek Mark tegen een achterstand aan van achttien seconden op de leider in de wedstrijd. Net als teamgenoot Nijkamp kende ook Wassink een krachtig slot van de wedstrijd waarin hij uiteindelijk slechts een kleine drie seconden te kort kwam voor de overwinning.

Aankomend weekend staat het WPM KTM Team aan de start bij de vierde wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap, welke wordt verreden in Zelhem.

Foto’s: Damon Teerink

Recent Posts

Start typing and press Enter to search