Mark Wassink wint E3 klasse in ONK enduro in Zelhem

Mark Wassink van het WPM KTM team heeft tijdens de vierde wedstrijd meetellend van het Open Nederlands Kampioenschap enduro in Zelhem de E3 klasse op zijn naam geschreven. In de E1 klasse wist ook teamgenoot Jan-Willem Arendsen een podiumplaats in de wacht te slepen en werd derde.  Robin Nijkamp kwam in de E2 klasse als vijfde uit de wedstrijd en Nina Klink eindigde in deze klasse op de dertiende plaats.

De organiserende vereniging ZAMC had drie mooie proeven uitgezet en ook het weer zat een mooie wedstrijddag niet in de weg.  Jan- Willem Arendsen begon vanaf de eerste ronde goed aan de wedstrijd, desondanks veranderde hij na de eerste ronde nog iets aan de motor, iets wat goed uitpakte.  Het rijden ging iedere ronde beter waardoor hij terug kan kijken op een goede enduro in Zelhem. “Ik ben blij met mijn derde plaats, en erg tevreden over het rijden,” aldus Jan-Willem.

Robin Nijkamp begon wat minder goed aan zijn dag en had moeite om in zijn ritme te komen. Dit had helaas ook invloed op de tijden van Robin. Gelukkig ging het rijden in de tweede helft van de wedstrijd beter en zodoende kwam Nijkamp steeds dichter in de buurt van de concurrentie. Op het einde van de dag kwam hij tot een vijfde plaats in de E2 klasse.

De afgelopen weken gaat het rijden met Nina Klink steeds beter, alleen kon ze dit in haar rondetijden nog niet echt terug zien. In Zelhem stond ze weer vol vertrouwen aan de start en had ze zin in de mooie proeven. Na een sterke dag met veel technische stukken en kort draaiwerk werd Nina als dertiende geklasseerd. “Het rijden ging vandaag eindelijk weer zoals het hoorde. Ik ben tevreden over mijn tijden en daarnaast heb ik geen valpartijen meegemaakt of grote fouten gemaakt,” aldus Nina.

In de E3 klasse kwam Mark Wassink aan de start. Vanaf het eerste moment ging het rijden goed en al snel zat hij in het goede ritme. De proeven verliepen goed voor Mark en in zijn klasse, E3, was hij op het einde van de dag de sterkste. In de gecombineerde scratch uitslag eindigde Mark als vijfde. “Tot nu toe was het elke wedstrijd een mooie strijd met Lucas Dolfing, mijn grootste concurrent, helaas was hij vandaag afwezig door een blessure, dat was jammer. Mijn klasse wist ik te winnen en in de scratch werd ik vijfde, op een seconde van de nummer vier. Ik ga heel tevreden weer naar huis,” aldus Mark.

Aanstaande zaterdag wordt de vijfde wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap enduro verreden in Harfsen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search