Mark Wassink wint E3 klasse in Harfsen, Arendsen op het podium en Klink in de top tien in E2

Mark Wassink van het WPM KTM team heeft tijdens de voorlaatste wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap enduro in Harfsen de E3 klasse gewonnen.

Ook in de E1 klasse wist het team met Jan Willem Arendsen een podiumplaats te behalen en in de E2 klasse slaagde Nina Klink erin om een keurige tiende plaats te behalen.

De club in Harfsen had drie mooie proeven uitgezet, twee technische bosproeven en de derde proef speelde zich af op en rond het motocrosscircuit. Helaas had het voorafgaand aan de wedstrijd veel geregend waardoor grote delen van het parcours erg glad waren geworden.

Jan Willem Arendsen kende in de eerste proef nog wat moeite met de gladde omstandigheden maar gelukkig ging het rijden vanaf de tweede proef een stuk beter. Dit was te zien in de tijden en gelukkig wist hij dit sterke rijden de gehele dag vast te houden. Helaas begon het in de laatste ronde opnieuw harder te regenen waardoor de enigszins droog gereden proeven opnieuw erg glad werden. Jan Willem maakte geen fouten en sloot de dag af als derde in de E1 klasse.

Nina Klink kreeg tijdens de wedstrijd in Harfsen de beschikking over een KTM EXC 350F. WPM had deze motor beschikbaar gesteld omdat Nina graag een keer weer wou ervaren hoe het was om met deze motor te rijden. Vanaf het begin ging het rijden meteen goed en wist Nina goede tijden op de klokken te zetten. Dit sterke optreden op de voor haar onbekende motor werd beloond met een tiende plaats in de E2 klasse. “Het koste best veel kracht omdat ik de motor niet kende, ik begon daardoor verkrampt te rijden en had hierdoor meer moeite dan normaal. Toch is de totaaltijd goed en vooral als ik het vergelijk met enkele andere rijders kan ik tevreden zijn. De tijd is denk ik niet veel slechter dan wat ik zou hebben gereden met mijn eigen motor. Zowel de tweetakt als de viertakt heeft zijn voor en nadelen dus het wordt nu overwegen op welke motor ik volgend jaar ga rijden,” aldus een tevreden Nina Klink.

Ook Mark Wassink koos tijdens deze wedstrijd voor een andere motor en hij ging van start op de nieuwe KTM EXC 300 met injectie motor. Een goede test voor deze motor tijdens een echte wedstrijd. “We hadden de afgelopen tijd meerdere tests gedaan en aanpassingen gemaakt in de mapping aan de hand van informatie die we kregen van KTM Oostenrijk. Ik ben zelf erg te spreken over hoe de motor nu is en hij doet wat hij moet doen,” vertelt Mark. Ook ging het rijden goed met de WPM KTM-rijder, echter merkte hij wel dat de gehele dag de scherpte een beetje ontbrak. Hierdoor maakte hij te veel kleine foutjes. De laatste ronde hervond hij zich waardoor hij agressiever kon rijden en de tijden ook beter werden. Uiteindelijk leverde dit een ruime voorsprong op en de winst in de E3 klasse.

Het WPM KTM team zal zich nu klaar gaan maken voor de kampioensrit, welke over anderhalve week wordt verreden in Eindhoven.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search