Mark Wassink pakt vijfde Open Nederlandse titel in de enduro

Mark Wassink van het WPM KTM team is in Eindhoven voor de vijfde keer in zijn carrière Open Nederlands Kampioen Enduro geworden. Wassink wist dit jaar kampioen te worden in de E3 klasse en kan tevreden terug blikken op het seizoen.

Op zaterdag ging het rijden best lekker, alleen kwam Wassink een aantal keren ten val waardoor hij zijn kansen op de zege in rook op zag gaan. Hij bleef hier rustig onder en sloot de dag af als tweede en werd vierde in de scratch. Op zondag heeft hij geen enkel risico meer genomen en reed de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit op een tweede plaats, wat voldoende was om de titel in de E3 klasse in de wacht te slepen. In de scratch legde Wassink beslag op een zesde plaats!

‘’Ik wil iedereen bedanken die op wat voor manier dan ook hier aan mee heeft geholpen om het kampioenschap binnen te halen, alle helpers en alle team/prive sponsoren heel erg bedankt. Op naar volgend jaar,’’ vertelt een trotse Mark Wassink.

Rik Vierhuizen was weer hersteld van zijn blessures en kon gelukkig de kampioensrit nog mee pakken om zijn ritme weer op te bouwen. Hij begon ijzersterk aan de eerste dag en wist in de eerste twee proeven de snelste tijd op de klokken te zetten. Tot halverwege de tweede ronde stond hij aan de leiding in de E1 klasse en reed tijden waarmee hij in de top 5 van de scratch stond. Helaas reed hij zich in de vijfde proef vast in de modder, wat hem veel tijd kostte. Door gebrek aan ritme kon hij de rest van de dag niet meer aan de tijden van de twee koplopers komen en sloot de dag af als derde.

Op de tweede dag besloot hij iets rustiger te beginnen maar wel wist hij zijn proeftijden van op zaterdag te verbeteren. In de korte proeven verloor hij telkens maar een paar seconden op de twee koplopers. Op de lange proef liet hij nog teveel liggen maar na een fijn verlopen tweede dag wist hij ook ditmaal als derde over de finish te komen. Helaas kreeg hij na de finish te horen dat hij gediskwalificeerd was omdat er een groepje rijders door een rood licht waren gereden op de route. ‘’Mijn nummer is hierbij opgeschreven, echter heb ik de hele dag alleen gereden en niet door een rood licht gereden, aangezien ik de allerlaatste inter was in de scratch. Ik liet hiervoor expres een gat vallen om geen hinder te hebben in de proeven. Helaas konden we het niet ongedaan maken en zag ik een podiumplaats in de einduitslag in rook op gaan. Ik wil heel graag het WPM KTM team en alle sponsoren bedanken. Hopelijk kunnen we dezelfde samenwerking in 2018 verder zetten, wat het voor mij mogelijk maakt om alles eruit te halen. In 2018 wil ik weer van start gaan in de E1 bij alle ONK, BK en EK wedstrijden. Ook zal ik bij voldoende budget deelnemen aan de ISDE.’’

Jan Willem Arendsen begon goed aan de eerste dag maar verloor in de tweede ronde zijn druk op de achterrem. Dit had tot gevolg dat hij de rest van de dag zonder achterrem heeft moeten rijden, wat in de derde proef nog een keer voor een valpartij zorgde. Na de finish heeft hij zijn achterrem verwisseld. Helaas verliep dit niet vloeiend waardoor hij negen strafminuten opliep en uiteindelijk genoegen moest nemen met een vijfde plaats in de E1 klasse. Op zondagochtend ging hij weer met frisse moed van start en werkte een goede dag af. Dit resulteerde in een derde plaats in de E1 klasse en een tiende plaats in de scratch. In het eindklassement van de kampioensrit eindigde hij op een derde plaats en in de scratch finishte hij als veertiende.

‘’Ik heb dit seizoen progressie gemaakt, maar ik mis nog wel de aansluiting met de kopgroep. Ik ben totaal 3e geworden in de E1 en 9e in de scratch. Toch ben ik zeer tevreden over dit seizoen en wil ik alle sponsors bedanken die dit seizoen voor mij mogelijk hebben gemaakt,’’ aldus Jan Willem Arendsen.

Nina Klink moest tot op het tandvlees in de kampioensrit. De natte en zware route en de twee lange dagen zorgden ervoor dat ze erg af moest zien. Toch wist ze op de eerste dag tiende te worden en op de tweede dag als achtste binnen te komen in de E2 klasse.

‘’Het rijden ging alles behalve vlekkeloos en ik heb veel bodemonderzoeken gedaan. Omdat ik niks meer te verliezen had, heb ik gedurende de tweede dag mijn zinnen gezet op het finishen van de wedstrijd en niet meer op de tijden, wat goed is uitgepakt,’’ vertelt een vermoeide Nina Klink.

Het WPM KTM team heeft nu een korte winterstop omdat het Open Nederlands Kampioenschap Enduro van 2018 alweer op 20 januari begint in Enter.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search