Succes en tegenslag voor het WPM KTM team in ONK Enduro in Enter

Het WPM KTM team heeft in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Enter succes en tegenslag gekend. Rik Vierhuizen en Robin Nijkamp wisten beiden tweede te worden in hun klasse, Jan Willem Arendsen werd vierde in de E1 en Nina Klink begon aan het nationale kampioenschap met een zevende plaats. Mark Wassink liep in de beginfase van de enduro een schouderblessure op maar verbeet de pijn om er toch nog een zesde plaats uit te slepen.

De dag van Rik Vierhuizen begon super goed want in de eerste proef opende hij met de snelste scratch tijd. Ook in de rest van de eerste ronde ging het rijden lekker en wist hij zich in de top vijf te handhaven. De gehele dag heeft hij fijn gereden op de KTM 250cc 2-takt en dit leverde hem ondanks twee valpartijen in de laatste proef een mooie tweede plaats op in de E1 klasse.

Jan Willem Arendsen ging voor de eerste keer van start op een KTM 250cc 2-takt. Iedere ronde kreeg hij meer vertrouwen in de motor. Ondanks twee valpartijen en een moment dat hij met zijn kniebrace achter een dranghek bleef haken, wist hij vierde te worden in de E1 klasse.

Voor Robin Nijkamp was het weer zijn eerste wedstrijd na zijn knieblessure. Hierdoor had hij enkel een weekend voor de wedstrijd in Enter met de motor kunnen trainen. Daarnaast heeft hij de overstap gemaakt van een 450cc voor in de E2 naar een 500cc in de E3 klasse. Hij reed een goede wedstrijd en de motor beviel hem zeer goed. Dit zorgde ervoor dat hij tweede werd in zijn klasse en hiermee sterk aan het kampioenschap is begonnen.

Voor aanvang van de enduro voelde Mark Wassink zich goed. Hij had een aantal keren met de motor getraind en conditioneel is hij fit. In de eerste proef liep het lekker en zat hij er qua tijd goed bij. Echter in de tweede proef ging het flink mis voor de regerend kampioen. In een bosje zag hij een afgezaagd stammetje over het hoofd, wat tot gevolg had dat hij op hoge snelheid tegen een boom reed en ten val kwam. Na de valpartij had hij geen gevoel en kracht meer in zijn arm. Na een minuut kon hij dankzij de hulp van een marshal zijn weg met een pijnlijke schouder vervolgen. Ondanks dat hij helemaal geen kracht meer had, wilde hij absoluut niet stoppen. De resterende proeven heeft hij zo goed mogelijk proberen te rijden maar helaas kon hij niet meer aanzetten. Toch wist hij er nog een zesde plaats uit te halen en pakte hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

Voor dit jaar heeft Nina Klink besloten om niet meer in de E2 klasse aan de start te komen maar uit te komen in de nationale klasse. Deze beslissing heeft ze genomen om iets meer strijd te hebben tijdens de wedstrijden. Daarnaast heeft de dame uit Raalte ook de overstap gemaakt van de KTM 250 2-takt machine naar de 350 4-takt. Omdat het de eerste keer was dat ze met deze 4-takt reed, moest ze in de eerste ronde even wennen. Ondanks dit waren haar tijden verre van slecht en dit gaf haar moed voor de rest van de enduro. Echter was ze in de tweede ronde net iets te enthousiast waardoor ze in twee van de drie proeven even ten val kwam. Ondanks dit finishte ze op een nette zevende plaats. Omdat de onderlinge verschillen in deze klasse zeer klein zijn, is dit voor Nina zeer leuk.

De tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap wordt verreden op zaterdag 10 maart in Holten.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search