Robin Nijkamp pakt eerste zege in het ONK Enduro in Holten

Robin Nijkamp van het WPM KTM Team heeft zijn eerste overwinning van dit seizoen binnen in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro. In een spannend gevecht wist Nijkamp in Holten de E3 klasse te winnen. Ook was er succes voor Rik Vierhuizen en Mark Wassink want zij wisten tweede en derde te worden in hun klasse. Jan Willem Arendsen kon moeilijk in zijn ritme komen maar haalde er toch een vierde plaats uit in de E1 klasse en Nina Klink finishte als achtste in de N2 klasse.

De club in Holten had een mooie en zware enduro neergezet met drie goede proeven. Het was pittig maar de rijders hadden het goed naar hun zin.

Met Robin Nijkamp ging het rijden gelijk lekker vanaf de eerste proef. De hele dag was hij in strijd om de overwinning met Lucas Dolfing en reden ze binnen de tien seconden van elkaar. In de laatste ronde knalde Robin er nog even een aantal snelle tijden uit en dit zorgde ervoor dat hij de E3 klasse winnend af wist te sluiten en als derde eindigde in de scratch.

Mark Wassink keek met enthousiasme uit naar de wedstrijd in Holten maar voelde zich de hele dag niet top fit. Mark miste de scherpte in de proeven en voelde zich vermoeid. Toch heeft hij er het beste van gemaakt en finishte op een derde plaats in de E3 klasse en werd zesde in de scratch.

De dag van Rik Vierhuizen begon met een tegenslag want al in de eerste proef begon zijn motor te sputteren en in te houden. Rik probeerde het probleem te verhelpen maar dit lukte niet. In de eerste en tweede proef werd de motor telkens te warm waardoor hij hier zijn motor niet kon belasten en zijn gemak moest houden. Dit hoefde niet in de Zuurberg Proef waardoor hij hier wel voluit kon gaan. In deze proef wist hij goede tijden neer te zetten en dit zorgde er uiteindelijk voor dat hij de dag toch nog op een tweede plaats in de E1 klasse en op een zevende plaats in de scratch af heeft weten te sluiten.

Het was  niet de dag van Jan Willem Arendsen in Holten. Hij voelde zich niet fit en slaagde er niet in om in zijn ritme te komen. De eerste twee proeven gingen in iedere ronde wel redelijk maar in de proef op de Zuurberg verloor hij teveel tijd omdat hij niet lekker in zijn ritme kon komen. Ondanks dit wist hij er toch een vierde plaats in de E1 klasse uit te halen en werd dertiende in de scratch.

Nina Klink wist achtste te worden in de N2 klasse. De eerste twee proeven bestonden uit extreem kort draaiwerk en natte bouwlanden met alleen maar diepe aaneensluitende geulen. Nina had het hier moeilijk mee maar wist in de derde proef op de crossbaan van Holten haar draai telkens goed te vinden waardoor ze de dag naar tevredenheid heeft afgesloten op een achtste plaats.

Op zondag 8 april staat de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op de kalender in het Belgische Mettet.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search