Wassink wint ONK Enduro in Mettet, Vierhuizen derde

Het WPM KTM team heeft met Mark Wassink en Rik Vierhuizen twee podiumplaatsen in de wacht weten te slepen in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro dat verreden werd in het Belgische Mettet. Vierhuizen finishte als tweede in de E1 klasse en Wassink greep de winst in de E3 klasse. Ook Jan Willem Arendsen en Robin Nijkamp waren met een vierde en vijfde plaats in de E1 en E3 klasse in de top vijf te vinden.

Afgelopen weekend werd de derde wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap enduro verreden in het Belgische Mettet. Voor de gelegenheid was de wedstrijd gekoppeld aan een wedstrijd meetellend voor het Belgisch kampioenschap. De wedstrijd bestond uit vier ronden met daarin twee mooie proeven verwerkt.

Rik Vierhuizen begon goed aan zijn dag waarin hij in de eerste twee ronden binnen enkele seconden van de leider in zijn klasse wist te blijven. Vervolgens bleven de tijden goed maar het rijden voelde niet soepel aan bij de WPM KTM-rijder. Ook maakte hij in het verloop van de dag een paar foutjes waardoor hij tijd verloor. Toch wist hij de dag af te sluiten op een nette tweede plaats in de E1 klasse.

Ook Jan Willem Arendsen begon voortvarend aan zijn dag, hij maakte weinig fouten en het rijden ging iedere ronde beter. Dat het rijden goed ging was in de proeftijden terug te zien en dit stemde de KTM rijder tot tevredenheid. Aan het einde van de dag vond Arendsen zichzelf terug op de vierde plaats in de E1 klasse.

In de E3 klasse deed Mark Wassink goede zaken voor het kampioenschap. Het rijden ging de hele dag goed en de routinier wist vooral in de technische tweede proef het verschil te maken met de concurrenten.  Dit leverde hem op het eind van de dag de winst op “het was een leuke ervaring om een keer elders een wedstrijd te rijden voor het Open Nederlands kampioenschap,’’ aldus Wassink.

Voor Robin Nijkamp was de wedstrijd in Mettet niet zijn beste, hij begon de dag moeizaam maar wist zich toch gedurende de dag te verbeteren en dit resulteerde in een vijfde plaats in de E3 klasse.

Aankomend weekend zullen verschillende leden van het WPM KTM team van start gaan in de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Italie.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search