Positieve start van het Europees Kampioenschap Enduro voor het WPM KTM Team

Het WPM KTM team is sterk aan het Europees Kampioenschap Enduro in het Italiaanse Fabriano begonnen. Na twee zware dagen mochten Nina Klink en Rik Vierhuizen plaats nemen op het podium. Robin Nijkamp kwam steeds beter in zijn ritme en finishte in de top tien in de over 250 4-takt klasse en Jan Willem Arendsen deed enorm veel ervaring op in zijn allereerste enduro in de bergen en sloot beide dagen af op een vierde plaats in de 250 2-takt klasse.

Op de eerste dag was Nina Klink te gretig en reed ze alsof ze op een 2-takt zat, wat tot gevolg dat ze in de klimmen veel wielspin had met weinig meters tot gevolg. Dit resulteerde in een zesde plaats waar ze absoluut niet tevreden over was. Nadat ze op zaterdagavond alles op een rijtje had gezet en naar adviezen van andere mensen had geluisterd, reed ze op zondag overal een versnelling hoger en dit zorgde ervoor dat alles beter ging. De motor maakte meters in de klimmetjes en ze vond goede grip. Over de gehele dag reed ze maar liefst 2,5 minuten sneller dan de dag ervoor en werd hiermee netjes tweede. Een vierde plaats in de tussenstand van de dames is een veel betere start van het kampioenschap dan vorig jaar omdat ze er toen gelijk een nulscore bij had zitten.

Rik Vierhuizen liet op zaterdag goede tijden op de klokken noteren maar liet nog niet de tijden zien die erin zaten. Door kleine valletjes haalde hij er nog niet het maximale uit. Op zondag kende hij een sterke eerste ronde maar kreeg daarna helaas af te rekenen met wat mechanische problemen. Ondanks dit zette hij door en wist hij er toch een derde plaats uit te halen in de 250cc 2-takt klasse.

De organisatie had drie mooie proeven met veel variatie uitgezet. In het begin had Robin Nijkamp het moeilijk op de proef op het grasveld met daarin alleen maar afhangende bochten. Naarmate de eerste dag vorderde begon dit steeds beter te gaan en wist hij als twaalfde te finishen. Op de tweede dag moesten er drie ronden gereden worden. Vanaf de eerste proef ging het lekker met Robin en ook zijn tijden waren goed. Hij wist op een tiende plaats te finishen in de over 250 4-takt klasse met een verschil van slechts 6 duizendste van een seconde op de negende man.

Voor Jan Willem Arendsen was dit zijn eerste enduro in de bergen waardoor hij zich als doel had gesteld om op beide dagen zonder strafminuten te finishen. Op de eerste dag ging het rijden in de crosstest en extremetest goed. In iedere ronde wist hij een snellere tijd neer te zetten. Op de endurotest had hij het moeilijker om snelheid te krijgen. Ook kwam hij in deze proef een aantal keren ten val waardoor hij veel tijd liet liggen. Gedurende de dag begon hij ook op de route steeds soepeler te rijden en slaagde hij erin om binnen de sleuteltijd zijn achterband te verwisselen. Voor Arendsen was dit zijn eerste keer onder druk maar hij slaagde er ruimschoots in om de achterband te verwisselen. Toen aan het einde van de dag de uitslag bekend werd, kwam hij op een vierde plaats uit de bus in de 250 2-takt klasse.

Op de tweede dag ging het rijden iets te verkrampt in de eerste ronde. In de twee daaropvolgende ronden ging het beter en wist hij opnieuw vierde te worden in de 250 2-takt klasse. ‘’Ik ben tevreden over het rijden, alleen moet er veel getraind worden op het rijden van een endurotest want hier verlies ik teveel tijd,’’ vertelt Arendsen.

Over vijf weken gaat het Europees Kampioenschap Enduro verder in Roemenie. In de tijd tot aan deze wedstrijd zal het WPM KTM team veel trainingen afwerken om hier zo sterk mogelijk aan de start te komen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search