Rik Vierhuizen wint E1 klasse in het Belgisch Kampioenschap Enduro in Douzy

Rik Vierhuizen van het WPM KTM Team heeft in het Franse Douzy de wedstrijd meetellend voor het Belgisch Kampioenschap Enduro de E1 klasse op zijn naam geschreven.

In Douzy, gelegen in de regio Grand Est, waren twee proeven uitgezet. Een geweldige training voor Rik aangezien dit vaak zijn zwakke punt is tijdens de Europese wedstrijden. De nacht voor de wedstrijd had het flink geregend waardoor het parcours in de ochtend erg nat en glad was.

In de eerste ronde had Rik het moeilijk met de gladde omstandigheden en liet daar veel tijd liggen. Gelukkig ging het rijden in de tweede en derde ronde een stuk beter waardoor hij in de scratch steeds dichtbij de top vijf kwam.

Dit sterke herstel van de WPM KTM-rijder werd uiteindelijk beloond met winst in de E1 klasse. In de scratch eindigde hij op een zesde plaats, slechts elf seconden achter de tweede man.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search