Mark Wassink wint ONK enduro in Ouffet

Mark Wassink van het WPM KTM team heeft zondag de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Ouffet weten te winnen. Wassink kwam sterk voor de dag en wist op gecontroleerde wijze de E3 klasse te winnen. Robin Nijkamp wist in dezelfde klasse als Wassink vierde te worden en helaas kreeg Rik Vierhuizen af te rekenen met mechanische problemen waardoor hij puntloos bleef.

De organisatie had twee proeven uitgezet welke de rijders vier keer moesten rijden. De eerste proef was uitgezet op een bikkelhard maisveld met daarop veel draaiwerk. De tweede proef was op een grashelling met bos en een beetje hoogteverschil erin. De dag duurde zo’n zeven uur en kon dus als een echte endurodag beschouwd worden.

Met Mark Wassink ging het rijden de hele dag lekker. Hij heeft weinig grote fouten gemaakt en was in iedere ronde net iets sneller dan de concurrentie. Dit resulteerde in een mooie eerste plaats in zijn klasse. In de scratch legde hij beslag op een derde plaats, met een achterstand van slechts 8,5 sec van de winnaar. ‘’Ik heb de laatste tijd veel kunnen rijden op de motor en dat merkte ik goed. Het rijden ging super. Nog een maand en dan gaan de Nederlandse enduro’s weer verder en hier gaan we ons volledig op focussen,’’ vertelt Mark.

Met Robin Nijkamp ging het rijden goed, alleen verloor hij in de eerste proef wat tijd. In de tweede proef waren zijn tijden hetzelfde als die van de concurrentie waardoor hij vierde wist te worden in zijn klasse. Robin kijkt tevreden terug op de wedstrijd en gaat gemotiveerd richting de volgende ONK Enduro in Hellendoorn.

Rik Vierhuizen kreeg een tegenslag voor de kiezen. Na het verkennen van de proeven had hij een goed gevoel want Rik zag dat het zijn favoriete proeven waren. Helaas kreeg hij al voor de eerste proef af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij na de proef moest opgeven en een goed resultaat in rook op zag gaan. ‘’Ik probeer er maar niet te lang in te blijven hangen en op dit moment weer onderweg naar Kielce, Polen voor de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap, waar ik extra gemotiveerd naar toe ga om te laten zien wat ik in me heb,’’ vertelt Rik.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search