Rik Vierhuizen sluit het Europees Kampioenschap Enduro als tweede af

Rik Vierhuizen van het WPM KTM team heeft tijdens de laatste wedstrijd meetellend voor het Europees Kampioenschap enduro in Polen een podiumplaats weten te behalen. De wedstrijd werd verreden in het Poolse Kielce en was de finale van het Europees Kampioenschap Enduro.

De organisatie had twee proeven uitgezet, een technische endurotest op een grasland dat verder bestond uit moeilijke stukken met stenen en een paar klimmetjes. De andere proef was een crosstest op een tarweveld met enorm veel bochten. Dit samen met een intensieve route met veel knippen, wortels en stenen, welke de rijders vier ronden per dag moesten rijden, maakte het een pittige endurodag van zeven en een half uur op de motor.

Op de eerste dag kon Rik niet goed in zijn ritme komen waardoor hij vooral in het begin van de dag tijd liet liggen. Gelukkig reed de WPM KTM-rijder gedurende de dag wel steeds iets betere proeftijden en sloot de dag als vierde af. Op de tweede dag begon Vierhuizen beter aan de wedstrijd en zodoende zette hij meteen scherpe tijden op de klokken. Helaas kreeg hij naarmate de dag vorderde te maken met pijnlijke handen waardoor hij de motor moeilijk vast kon houden en het tempo iets moest laten zakken. Positief was wel het feit dat Rik de dag als derde afsloot.

Op de derde dag hadden de rijders een korte route van zo’n 40 minuten richting de slotcross. Deze afsluiter vond plaats op een hele mooie crossbaan en na één sightinglap werd er een manche verreden van vijftien minuten. Rik pakte een goede start en  kon enkele ronden met de kopgroep mee rijden, helaas kreeg hij daarna weer veel last van zijn handen waardoor hij de motor niet goed vast had en genoegen moest nemen met een derde plaats in zijn klasse. Dit betekende totaal over het weekend een derde plaats en een tweede plaats in de eindstand van het Europees Kampioenschap 2018.

Commentaar Rik: “Mijn weekend verliep niet zoals gehoopt en verwacht, ik had moeite om iedere meter aan te zetten en vanaf dag twee kreeg ik teveel last van mijn handen waaraan gewerkt moet worden. Nu gaan we hard werken om over een paar weken sterk aan de start te komen in  het Open Nederlands Kampioenschap in Hellendoorn.”

Recent Posts

Start typing and press Enter to search