Drie podiumplaatsen voor het WPM KTM team in het ONK Enduro in Hellendoorn

Het WPM KTM team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn drie podiumplaatsen weten te behalen maar dit hadden er vier kunnen zijn. Nick Buitenhuis was goed op weg toen hij te kampen kreeg met een mechanisch probleem en uitviel. Naast deze tegenslag wisten Rik Vierhuizen en Mark Wassink tweede te worden in hun klasse en Robin Nijkamp legde beslag op een derde plaats in de E3 klasse.

De route was prachtig maar door het mooie weer van de afgelopen dagen was er veel stof. De rijders moesten drie ronden met daarin drie proeven afleggen en het totale traject was 250 kilometer. De eerste proef was de zandkuil waar alles in zat. In de tweede proef was alles erg krap en door de droge bosgrond kwamen hier veel stof sporen in. De derde proef was mooi maar pittig want door de vele knippen en de lengte van de proef deden de rijders hier meer dan dertien minuten over.

Rik Vierhuizen had het in het begin moeilijk om de juiste tijden neer te zetten in de proeven maar verbeterde zich in de loop van de dag. In de slotfase had hij de gang echt goed te pakken en wist in de laatste proef de derde scratchtijd neer te zetten. Op 1 uur en 17 minuten proeftijd eindigde Rik met een achterstand van slechts 33 seconden op de winnaar als tweede in de E1 klasse.

Mark Wassink reed de hele dag lekker en heeft geen grote fouten gemaakt. In de eerste proef liep het in iedere ronde goed maar in de derde proef verloor hij telkens iets op de concurrentie. Dit resulteerde in een nette tweede plaats in de E3 klasse en een vierde plaats in de scratch.

Na een moeilijke eerste ronde waarin Robin Nijkamp niet echt gebrand was, begon het vanaf de tweede ronde beter te gaan. Zijn tijden werden sneller en dit zorgde ervoor dat hij derde werd in de E3 klasse.

Nick Buitenhuis had moeite om in zijn ritme te komen maar toch wist hij in zijn klasse de snelste tijden neer te zetten. In de tweede ronde begon zijn motor te ratelen en bij aankomst bij CP2 werd het erger en werd besloten om zijn weg rustig te vervolgen en te proberen zijn motor zo min mogelijk te belasten. Helaas werd het probleem steeds erger en kwam er bakolie door het blok heen. Op TC1 heeft Nick nog een volle fles olie in het blok gegoten maar helaas lukte het hem niet om de finish te halen waardoor hij helaas niet tot scoren kwam.

Aankomende zaterdag zal het WPM KTM team van start gaan in het Open Nederlands Kampioenschap in Harfsen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search