Wassink, Nijkamp en Buitenhuis op het podium in ONK Enduro in Harfsen

Mark Wassink, Robin Nijkamp en Nick Buitenhuis van het WPM KTM team hebben afgelopen zaterdag in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Harfsen podiumplaatsen weten te behalen. Wassink reed een sterke enduro en werd tweede in de E3 klasse en scratch, gevolgd door Robin Nijkamp. Buitenhuis had het moeilijk maar toch zette hij door, wat hem een tweede plaats in de N3 klasse opleverde. Rik Vierhuizen kreeg af te rekenen met tegenslag en werd gediskwalificeerd.

Door de enorme droogte had de club zoveel mogelijk rekening gehouden met het uitzetten van de proeven. Ook waren de tussentijden ruim gezet. In de ochtend was het nog fris waardoor het jasje nog even aan mocht maar later op de dag stegen de temperaturen flink. Mark Wassink had gelijk een goed ritme in handen en wist constante tijden neer te zetten. Hij maakte weinig grote fouten, alleen gleed hij in de zesde proef even een keer onderuit, wat hem veel tijd heeft gekost. Na de valpartij herstelde hij zich goed en wist er een tweede plaats uit te halen in de E3 klasse en ook in de scratch eindigde hij als tweede. ‘’Ik ben dik tevreden met dit resultaat. Lucas Dolfing was gewoon sneller en die kon ik niet hebben,’’ vertelt Mark.

Robin Nijkamp kende een constante dag in Harfsen waarin hij geen rare dingen heeft meegemaakt. Nijkamp wist vanaf het begin goede tijden neer te zetten, die redelijk konden concurreren met de tijden van de twee kopmannen. Dit resulteerde in een derde plaats in de E3 klasse en een vijfde plaats in de scratch.

Rik Vierhuizen had het goed naar zijn zin in Harfsen en had gelijk vanaf de eerste meters het juiste gevoel te pakken. Hij wist drie proeven te winnen en deed goed mee in de scratch. Het zat allemaal dicht bij elkaar en voor de laatste proef stond Rik nog vierde in de scratch, met een aantal seconden voorsprong op de rest van de top acht. Echter na de finish kreeg Rik te horen dat hij gediskwalificeerd was. ‘’Al in de eerste ronde zou een marshall gezien hebben dat ik in de eerste proef 45 seconden zou hebben afgestoken. In deze proef reed ik een nette zesde scratch tijd, dus niets bijzonders maar gewoon goed. Wat een domper, wat oneerlijk. 45 seconden, hoe kan dit zonder dat je iemand in hebt gehaald in die proef. Ik ben dankbaar voor iedere vrijwillige marshall die er voor ons staat maar van deze foute beslissing ben ik nu de dupe geworden,’’ vertelt Rik.

Nick Buitenhuis had het moeilijk om zich te concentreren en de juiste snelheid te vinden. Dit had tot gevolg dat hij teveel fouten maakte en niet de tijden neer wist te zetten waarop hij had gehoopt. Wel ging Nick er volledig voor in de gladde proeven met de losgereden wortels. Nick wist tweede te worden in de N3 klasse. ‘’In de komende enduro is het belangrijk dat ik me goed focus, concentreer en de rust bewaar,’’ vertelt Nick.

Aanstaande zaterdag gaat het Open Nederlands Kampioenschap Enduro verder in Zelhem.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search