Mark Wassink wint ONK enduro in Zelhem

Het WPM KTM team heeft een succesvolle voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem achter de rug. Mark Wassink kwam ijzersterk voor de dag en wist de E3 klasse te winnen. Robin Nijkamp werd hierin derde en Nick Buitenhuis wist tweede te worden in de N3 klasse.

Er moesten drie ronden afgelegd worden met daarin drie proeven. De eerste proef was op het crosscircuit van Halle, de tweede op een akker met daarbij een stukje bos en de derde was uitgezet op een grasland met bos met daarbij een stukje extreem erin bij de trialclub van Zelhem.

Het was goed dat het in de week voorafgaande aan de wedstrijd iets geregend had maar helaas was dit nog niet voldoende voor het stof. Ondanks dat Mark Wassink het erg druk heeft op zijn werk door alle wedstrijden en offroad ritten kon hij zich toch goed voorbereiden op deze wedstrijd. Het rijden ging gelijk lekker en zijn tijden waren goed. Na twee ronden stond hij bovenaan in zijn klasse en de scratch. Met nog twee proeven te gaan had hij een voorsprong van zes seconden op zijn concurrent. Omdat die toen in de fout ging in het watergat, werd de voorsprong groter. Maar ook Mark kwam in de laatste proef nog even ten val maar gelukkig was zijn marge op de tweede man groot genoeg waardoor hij zowel de E3 klasse als de scratch winnend af wist te sluiten.

Robin Nijkamp had voor zijn gevoel een goede tijd neergezet in de eerste proef. Dit bleek anders te zijn want de twee kopmannen waren zo’n tien a twintig seconden sneller waardoor Nijkamp het tempo in de volgende proeven op ging schroeven. De rest van de proeven gingen goed en werd het verschil kleiner. Alles werd op alles gezet maar in de tweede ronde gleed hij even een keer onderuit in een stofwal waar net een boompje stond. Dit koste hem de tweede plaats waardoor hij genoegen moest nemen met een derde plaats in de E3 klasse, in de scratch werd hij zevende.

Nick Buitenhuis kampt momenteel met concentratieproblemen. Daarbij kwam ook nog dat hij op donderdag voor de wedstrijd zijn lies heeft verrekt en dit schoot er op een verbindingsstuk gelijk weer in. Nick had er veel last van en kon hierdoor zijn been bijna niet van de voetsteun doen.  Toch wist hij er een tweede plaats uit te halen met een voorsprong van 18 seconden op de derde man. Lange tijd leek het hier niet op omdat hij na de eerste proef van de derde ronde twintig seconden achter lag op de tweede man. Nick wist in de laatste twee proeven snelle tijden neer te zetten waardoor hij de dag toch nog afsloot op een goede tweede plaats. Met dit resultaat heeft hij zijn kans op de Nederlandse titel in de N3 klasse in leven gehouden.

Rik Vierhuizen was niet in staat om deel te nemen in Zelhem. Tijdens een training op woensdag kwam hij ten val en rekte hierbij de banden in zijn duim op. Omdat hij nog geen kopje vast kon pakken, leek het Rick beter om niet deel te nemen. Rik probeert aankomend weekend weer terug aan de start te komen in de kampioensrit in Vorden maar het moet verantwoord kunnen omdat hij aanstaande maandag afreist naar Chili voor de zesdaagse, welke op 12 november van start gaat!

De laatste en beslissende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro is de kampioensrit in Vorden, welke aankomend weekend op het programma staat!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search