Wassing en Nijkamp sluiten het ONK E3 af op een tweede en derde plaats

Mark Wassink en Robin Nijkamp van het WPM KTM team hebben het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden af weten te sluiten met een tweede en derde plaats in de E3 klasse. Nick Buitenhuis had voor aanvang van het kampioenschap nog kans op de titel in de N3 klasse maar helaas zat het hem allemaal tegen waardoor hij het kampioenschap afsloot als derde!

De eerste proef was een lange bosproef met veel draaiwerk waarop Robin Nijkamp gelijk sterk opende op vrijdag. De tweede proef liep voor een deel door het bos met een stuk bouwland er bij aan. Ook hier wist hij goede tijden neer te zetten en had hij het goed naar zijn zin. De derde proef was uitgezet op een bouwland met veel lange stukken erin. Hier kwam Robin iets tekort ten opzichte van de concurrentie. Hij reed de gehele vrijdag constant en wist tweede te worden in de E3 klasse en legde beslag op een vierde plaats in de scratch.

Op zaterdag kregen de rijders een andere eerste proef voorgeschoteld die uitgezet was op een bouwland met veel bosgedeeltes erin. De tweede en derde proef waren hetzelfde als op vrijdag. Voor Robin begon de dag met een tegenslag want zijn motor wilde bij de start niet starten waardoor hij zijn motor over de 30 meter lijn moest duwen, wat hem 10 seconden straftijd opleverde. Niet veel later sloeg zijn motor aan en werkte hij een goede dag af waarin hij derde werd in de E3 klasse en negende in de scratch. In de eindstand van het Open Nederlands Kampioenschap is Nijkamp op een derde plaats geeindigd in de E3 klasse.

Met Mark Wassink ging het rijden op vrijdag niet soepel en was niet scherp genoeg. Dit had tot gevolg dat hij zich niet in de strijd om de eerste plaats kon mengen en tevreden moest zijn met een derde plaats in de E3 klasse en een negende plaats in de scratch. Tijdens de tweede dag had hij meer vertrouwen en ook waren zijn tijden hierin beter. Hij had een mooi gevecht met Robin Nijkamp om de tweede plaats. Het was stuivertje wisselen en uiteindelijk wist Mark dit gevecht in zijn voordeel te beslissen en eindigde als tweede in de E3 klasse en werd zevende in de scratch. In de eindstand om het Open Nederlands Kampioenschap is Wassink tweede geworden in de E3 klasse en legde beslag op een vierde plaats in de scratch.

Nick Buitenhuis had voor aanvang van de wedstrijd nog kans op het winnen van de titel in de N3 klasse. Echter na de eerste proef hoorde hij zijn koppeling iets piepen, wat veroorzaakt werd door een losgelopen olieplug onderin het blok. Op de tijdcontrole heeft hij zijn koppeling vervangen en een nieuwe bout gezet voor onderin het blok. Ook heeft hij nieuwe olie op het blok gedaan. Omdat het lang duurde voordat hij een bout gevonden had, gingen er negen minuten verloren. Na deze tegenslag ging het rijden super en maakte hij veel tijd goed op de concurrentie. Echter in de derde proef van de derde ronde liep zijn koppeling eruit, wat tot gevolg had dat hij nog maar net over de finish kwam. Hierdoor ging zijn gewonnen tijd weer verloren waardoor hij niet verder kwam dan een 23ste plaats. Door deze moeilijke dag waren zijn kansen op de titel verkeken maar wel kon hij nog derde worden in de eindstand.

Met een set koppelingsplaten opzak, een schroefmachine en een fles olie liep hij op zaterdagochtend richting de start. Net na de start heeft hij zijn koppeling vervangen. Het rijden ging de gehele dag lekker maar het plezier in het rijden was weg. Dit had tot gevolg dat hij fouten begon te maken waardoor hij twee bomen van dichtbij heeft gezien! Dit koste veel tijd waardoor hij niet verder kwam dan een vijftiende plaats. Wel is Nick derde geworden in eindstand van het kampioenschap.

Het volledige WPM KTM team wil alle sponsoren, vrijwilligers en teamleden bedanken voor alle ondersteuning van dit jaar en hoopt iedereen weer terug te zien in 2019.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search