WPM KTM team maakt solide start in het ONK Enduro in Holten

Het WPM KTM team heeft een solide start gemaakt in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Holten. Mark Wassink wist zijn eerste podiumplaats van het seizoen te behalen met een derde plaats in de E3 klasse, net een positie voor Robin Nijkamp. Nina Klink is weer terug in de competitie na haar knie operatie en Nick Buitenhuis reed in Holten zijn eerste wedstrijd bij de inters!

De organisatie had een mooie enduro uitgezet met drie lange proeven. Mark Wassink had er enorm veel zin in en begon gemotiveerd aan de dag. ‘’Ik heb lekker mijn eigen wedstrijd gereden en niet al teveel naar de tijden van de concurrentie gekeken. In iedere proef heb ik het beste van mijzelf laten zien en ik heb niet veel fouten gemaakt,’’ vertelt Mark. Wassink sloot de dag af als derde in de E3 klasse en mocht hiermee het podium beklimmen.

Robin Nijkamp kende een mindere eerste ronde. Voor zijn gevoel ging het rijden goed maar zijn tijden waren niet snel genoeg. Vanaf de tweede ronde begon dit beter te gaan. Toen in de derde ronde het weer om sloeg met veel regen en wind, was de proef op de Zuurberg ineens veranderd in een grote waterval. Dit betekende dat ook de tijden achteruit gingen. Na een pittige dag eindigde Robin op een vierde plaats in de E3 klasse.

Nina Klink kwam aan de start in de E2 klasse. Sinds haar opgelopen kruisband blessure in augustus 2018 was het weer haar eerste wedstrijd. ‘’Ik ben een beetje gespannen van start gegaan en dit was in de eerste ronde ook te merken. In de tweede ronde ging het een stuk beter, alleen toen kwam het met bakken uit de lucht en werd het een grote modderpoel. Ik durfde niet zo te rijden zoals normaal omdat ik mijn knie nog niet maximaal durf te belasten,’’ vertelt Nina. De dame uit Raalte sloot de wedstrijd af op een negentiende plaats en kan vanaf hier weer verder bouwen.

Nick Buitenhuis reed voor de eerste keer bij de inters in de E1 klasse, wat toch voor wat zenuwen zorgde op de dagen voorafgaande aan het evenement. In het begin van de dag moest hij nog wat wennen in de proeven maar de snelheid kwam er steeds beter in. Helaas ging het in de derde proef van de eerste ronde mis. Nick gleed onderuit tegen een boom aan en blesseerde hierbij zijn voet. ‘’Bij het uitkomen van de proef dacht ik gelijk dat ik mijn grote teen had gebroken en achteraf was dit ook het geval. Ik heb een aantal paracetamols genomen maar het was moeilijk om mijzelf te concentreren. Toch ging het naarmate de dag vorderde steeds beter en wist ik als twaalfde te eindigen in de E1 klasse. Ik moet nog veel leren maar het is pas mijn tweede seizoen in de enduro waardoor ik nog een lange weg te gaan heb,’’ vertelt Nick.

Het WPM KTM team zal zich nu gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro, welke verreden zal worden op 2 juni in het Belgische St. Hubert.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search