Nina Klink kent moeilijke start van het EK Enduro in Portugal

Nina Klink van het WPM KTM team heeft een moeilijke eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Portugal gekend. Op beide dagen kon ze haar draai niet vinden en werd ze vooral op de eerste dag geplaagd door tegenslag. Dit zorgde ervoor dat ze genoegen moest nemen met een negende en tiende plaats.

De proeven en route waren erg mooi, maar doordat het aan het einde van de week en in het weekend zelf met bakken uit de lucht kwam veranderde dit alles in een slagveld. Op de eerste dag kreeg ze al na tien minuten af te rekenen met een probleem omdat ze het voetstukje van het rempedaal eraf had gereden. Hierdoor moest ze het eerste gedeelte zonder achterrem zien te volbrengen. Dit viel met de steile afdalingen niet mee maar Nina probeerde de schade zoveel mogelijk te beperken. Vlak voor de eerste proef kon ze het euvel verhelpen en kon ze de proef rijden met achterrem. Echter na de proef gebeurde exact hetzelfde met de achterrem waardoor het opnieuw overleven was. Dit koste haar enorm veel energie en daarnaast had ze al zoveel strafminuten opgelopen dat de rest van de dag alleen nog maar om finishen ging. Dit lukte en ze sloot de dag af op een negende plaats bij de dames.

Vol goede moed begon ze aan de tweede dag. Echter nu deed ze in het begin teveel moeite om de andere dames te volgen en te proberen zo min mogelijk strafminuten op te lopen. Dit koste haar veel kracht waardoor ze op een gegeven moment haar eigen tempo aan begon te houden. Jammer genoeg kon ze haar draai niet vinden en heeft de hele dag op de automatische piloot moeten rijden. Dit leverde de dame uit Raalte een tiende plaats op.

Voor Nina was het een weekend om snel te vergeten. De volgende wedstrijd om het Europees Kampioenschap enduro wordt verreden op 18 en 19 mei in Slowakije.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search