Tegenslag voor Nina Klink in het EK Enduro in Slowakije, Marc Zomer behaalt doelstelling

In Brezno, Slowakije werd het afgelopen weekend de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro verreden. Voor het WPM KTM team kwamen hier Nina Klink en Marc Zomer aan de start.

Het was een extreem technische enduro. Omdat 90 procent van de route zich afspeelde in de bergen, waarvan een groot deel bestond uit smalle paadjes langs diepe afgronden, moesten de rijders uiterst geconcentreerd blijven. Een klein foutje kon het einde van de wedstrijd betekenen.

Nina klink vond de eerste dag erg moeilijk maar ze wist zich op de tweede dag te herpakken. De dag begon super en ze wist eindelijk haar draai op de motor, die ze lange tijd kwijt is geweest, weer terug te vinden. Ondanks twee valpartijen wist ze in twee van de drie proeven de snelste tijd neer te zetten en stond op een tweede plaats in de tussenstand. Helaas kreeg ze niet de kans om het goed af te maken want toen er een tak met de ketting meegetrokken werd in de kettinggeleider liep de ketting van de motor. Nina draaide snel de kettinggeleider eraf en kreeg met veel pijn en moeite de tak er tussenuit. Vervolgens heeft ze heel veel hulp gehad van verschillende rijders. Ze deden meerdere pogingen en het duurde lang voordat het uiteindelijk lukte. Helaas kwam ze hierdoor buiten de dertig minuten straftijd, wat voor haar het einde van de wedstrijd betekende.

Bij Marc Zomer begon de eerste dag wat moeizaam maar gelukkig ging het na de eerste tankstop wat beter. Helaas verloor hij veel tijd toen hij in de eerste en laatste ronde op de extreme test bij een helling vast kwam te zitten. Op de tweede dag kon hij in de eerste ronde fijn en soepel rijden. Na de eerste proef in de eerste ronde begon het te regenen waardoor de afdalingen op de route bijzonder glad werden. Hierdoor liep hij drie strafminuten op. Omdat het in de laatste ronde was gestopt met regenen werden de afdalingen weer beter waardoor het rijden weer makkelijker begon te gaan. Marc werd achttiende en zestiende, wat niet de resultaten waren waarop hij had gehoopt maar voor hem was het belangrijkste dat hij de finish zou halen omdat dit na de pech tijdens de eerste twee enduro’s het belangrijkste was.

De eerstvolgende enduro voor het WPM KTM team is op 2 juni het ONK Enduro in het Belgische St. Hubert.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search