Mark Wassink zegeviert in ONK Enduro in Saint Hubert

Mark Wassink van het WPM KTM team heeft de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in het Belgische Saint Hubert weten te winnen. Wassink kende een moeilijke beginfase maar herpakte zich goed en slaagde erin om de E3 klasse te winnen. Ook Marc Zomer kwam in actie in het ONK enduro terwijl Nina Klink de strijd aan ging met de Erzberg.

Het weer was uitstekend en de organisatie had een mooie route met drie technische proeven uitgezet. De eerste proef was een korte extreme proef en de tweede en derde proef waren uitgezet in het bos. Er moesten vier ronden van twee uur gereden worden waardoor de rijders zo’n acht uur op de motor zaten.

‘’In de eerste ronde reed ik veel te stijf en ging het rijden slecht. In de tweede proef maakte ik een grote en dure fout en verloor daar meteen 30 seconden. Vanaf de tweede ronde begon het lekker te lopen en werden mijn tijden beter. Ik wist mijn achterstand weg te werken en kon mijn klasse winnen met een voorsprong van 18 seconden op de tweede man. In de scratch werd ik vierde en sta nu aan de leiding in de tussenstand van de E3 klasse,’’ vertelt Mark Wassink.

De eerste ronde van Marc Zomer verliep moeizaam. In de tweede proef maakte hij een fout waarbij hij veel tijd verloor. Daarna werd het gevoel op de motor beter. Helaas kampte hij de hele dag met een probleem met zijn transponder waardoor hij af en toe geen tijd had. In die proeven heeft hij maar zo een tijd toebedeeld gekregen die helemaal niet kloppen met de tijden die hij daadwerkelijk reed. Over drie weken zal Marc afreizen naar Letland om daar deel te nemen aan een wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro.

Nina Klink ging van start in de 25ste editie van de Erzberg Rodeo. Nina heeft hier een leuk en goed weekend gehad en nam deel aan drie van de vier onderdelen. ‘’Het eerste onderdeel was de Mitas Rocket Ride op donderdag. Hierbij moest je in een zo snel mogelijke tijd boven komen bij vier klimmen. De proloog op vrijdag en zaterdag was de kwalificatie voor de grote wedstrijd van zondag. De proloog bestond uit een parcours van +/- 10 km met veelal lange paden op hoge snelheid. Het derde onderdeel, de wedstrijd van zondag, bestond uit een technisch en zeer moeilijk parcours met 27 checkpoints,’’ vertelt Nina.

Nina heeft dit weekend de volgende resultaten behaald:

* Mitas Rocket Ride

P49 van de +/- 300 rijders

* Blaklader Iron Road Prologue:

P270 van de +/- 1500 rijders en dus gekwalificeerd voor de grote wedstrijd van  zondag

* Redbull Hare Scramble

Tot en met checkpoint 7 behaald en P328 van de totaal 500 gekwalificeerde rijders.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search