Nina Klink zet door in laatste EK Enduro in Finland

Nina Klink van het WPM KTM team heeft tijdens de laatste wedstrijd van het Europees Kampioenschap Enduro in het Finse Heinola goed doorgezet. De eerste dag was moeilijk, op de tweede dag ging het al beter en op de derde dag wist ze de slotcross te winnen.

Het programma bestond uit twee endurodagen met op de derde dag een slotcross. Voor de endurodagen was er een route uitgezet van zo’n 55 kilometer met daarin drie proeven. De eerste proef bestond uit veel zand maar was door het korte draaiwerk vrij technisch. De tweede proef bestond voor 80 procent uit smalle paden met keien. Dit werd gedurende het weekend steeds lastiger omdat het zand er tussenuit werd gereden. Vooral het laatste gedeelte van de proef was moeilijk met een afhangend pad en omdat hier een paar klimmetjes in zaten waar je moeilijk boven kon komen. In de derde proef lag de snelheid hoger dan in de andere twee proeven. Deze bestond grotendeels uit bospaadjes die gedurende het weekend flink kapot werden gereden en waarbij boomwortels naar boven kwamen.

De eerste dag verliep erg moeizaam voor Nina. ‘’In de tweede proef heb ik veel opstoppingen en valpartijen meegemaakt maar op proef 1 en 3 waar dit niet het geval was, waren de tijden ook niet goed. Er zat dan ook niet meer in dan een tiende plaats,’’ vertelt Nina.

Op de tweede dag ging het rijden beter maar nog steeds had ze erg veel moeite om de juiste draai te kunnen vinden op met name de tweede proef. Dit resulteerde in een matige achtste plaats.

Op de derde en beslissende dag ging het beter. Ze wist kopstart te pakken in de slotcross en wist deze winnend af te sluiten. Hiermee heeft ze het weekend toch op positieve wijze af kunnen sluiten.

In de eindstand van het Europees Kampioenschap dames is Nina op een zevende plaats geeindigd.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search