Mark Wassink wint het ONK Enduro in Walcourt

Mark Wassink van het WPM KTM team heeft zondag de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Walcourt weten te winnen. De proeven waren hard en vrij technisch. Ook waren ze vrij kort met tijden rond de drie en een halve en vier en een halve minuut. Tijdens de dag moest er een route van 55 kilometer vier keer gereden worden.

Mark ging van start op de nieuwe KTM 300 TPI model 2020 en wist onmiddellijk goede tijden neer te zetten. Helaas verloor hij in proef 6 wat tijd toen hij een langzamere rijder achterop kwam. Mark zag hierdoor niets meer door het stof maar probeerde er het beste van te maken. In de rest van de enduro heeft Mark geen grote fouten gemaakt en constant gereden. Dit resulteerde in een sterke derde plaats in de scratch en een eerste plaats in de E3 klasse.

In de eerste ronde ging het rijden goed en waren de proeftijden niet slecht. In de derde ronde verloor hij even het ritme en maakte hij teveel fouten maar in de vierde ronde ging het weer een stuk beter, wat een vijfde plaats in zijn klasse opleverde en een eenentwintigste plaats in de scratch.

Na ruim een jaar van blessureleed reed Jan Willem Arendsen weer zijn eerste enduro. Het doel van Jan Willem was om de enduro uit te rijden. Hierdoor heeft hij zijn tijden niet vergeleken met de tijden van de concurrentie. De proeven liepen lekker en ook zijn WPM KTM reed heerlijk. Ondanks twee kleine schuivers in proef 1 heeft hij de hele dag goed kunnen rijden en is hij blij dat hij de finish gehaald heeft.

Nina Klink kende een constante wedstrijddag en heeft hierin weinig fouten gemaakt. Wel had het voor haar gevoel iets beter gekund. Ze sloot de dag af op een dertiende plaats in de E2 klasse.

Robin Nijkamp kon niet van start gaan in Walcourt. Tijdens de 2 uurs enduro in Harfsen heeft hij zijn knie geblesseerd. Bij het neerzetten van zijn voet in een bocht, boog zijn onderbeen naar buiten. Hierbij liep hij een kapotte binnenste knieband en voorste kruisband op. Helaas kan Robin hierdoor dit jaar niet meer deelnemen aan de resterende ONK wedstrijden en de zesdaagse. Wel zal hij naar de zesdaagse afreizen om daar te helpen. Na de zesdaagse zal hij aan zijn knie geopereerd worden en kan de revalidatie beginnen!

Op zaterdag 5 oktober staat de volgende ONK enduro wedstrijd op het programma in Hellendoorn.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search