Opnieuw winst voor Mark Wassink in ONK Enduro in Hellendoorn

Mark Wassink van het WPM KTM team heeft afgelopen zaterdag in Hellendoorn opnieuw de E3 klasse van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro weten te winnen. Drie andere leden van het WPM KTM team, Jan Willem Arendsen, Marc Zomer en Nina Klink, waren allen in de top tien te vinden en Nick Buitenhuis komt na blessureleed weer steeds beter in zijn ritme en werd elfde.

De organisatie had vier afwisselende proeven uitgezet waarbij er twee waren met veel kort draaiwerk terwijl in de andere twee proeven de snelheid dan weer hoger lag.

Mark miste in de eerste ronde de echte scherpte waardoor hij teveel kleine foutjes maakte. Naarmate de dag vorderde begon het steeds beter te gaan waardoor hij zijn tijden kon verbeteren. Wel vond Wassink proef 4 lastig omdat de snelheid hier bijzonder hoog lag over de knipgaten. Ondanks dit sloot hij de dag naar tevredenheid af en wist hij de E3 klasse winnend af te sluiten en werd vierde in de scratch.

Jan Willem Arendsen was de hele dag goed onderweg maar jammer genoeg maakte hij in de eerste ronde in proef 2 een fout wat hem bijna een minuut heeft gekost. Het gevoel wordt weer steeds beter en dit zorgde ervoor dat hij zesde wist te worden in de E1 klasse.

Marc Zomer reed twee sterke eerste twee ronden en liet hiermee zien dat hij qua tijden voorin mee kan doen in zijn klasse. Helaas kwam hij in de eerste proef van de laatste ronde hard ten val. Omdat hij hierbij op zijn hoofd viel, zag hij na de valpartij wazig maar gelukkig trok dit op de route naar de tweede proef toe weg zodat hij de wedstrijd toch uit kon rijden. Wel verloor hij bij de valpartij kostbare tijd en sloot hij de dag af op een zevende plaats in de E1 klasse.

Nick Buitenhuis heeft enige tijd niet kunnen rijden vanwege blessures en wist daarom niet wat hij ervan kon verwachten. Omdat het door de regenval erg glad was en door concentratieverlies heeft Nick in de eerste ronde verschillende fouten gemaakt. In de tweede ronde had hij meer ritme en begon het rijden vloeiender te gaan. Door een tekort aan wedstrijdritme raakte hij vermoeid maar Nina nam hem op de verbindingsstukken mee op sleeptouw waardoor het iets makkelijker werd. Omdat de wortels steeds hoger kwamen te liggen, kon Nick het stuur bijna niet meer vasthouden maar hij zette door en werd elfde in de E1 klasse.

Met Nina Klink ging het rijden lekker. Jammer genoeg kwam ze in de tweede ronde in drie van de vier proeven ten val, wat veel tijd koste. Daarna wist ze zich goed te herstellen en kende een vrijwel vlekkeloze derde ronde. Ze sloot de dag af op een tiende plaats in de E2 klasse en kijkt met vertrouwen uit naar de volgende ONK Enduro.

Aankomende zaterdag gaat het Open Nederlands Kampioenschap enduro verder in Bergeijk.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search