Mark Wassink blijft na het ONK Enduro in Vorden ruim leider in de E3 klasse

Mark Wassink van het WPM KTM team blijft na het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden aan de leiding staan in de E3 klasse. Wassink werkte een gecontroleerde wedstrijd af en wist derde te worden in zijn klasse waarmee hij belangrijke punten pakte voor het kampioenschap.

Er moesten in Vorden drie ronden gereden worden waarin drie proeven waren verwerkt. Proef 1 was de bekende lange bosproef met veelal single tracks. Door het vele korte draaiwerk was dit zeer intensief. Proef 2 was een nieuwe proef die qua techniek op proef 1 leek, alleen was deze veel korter. Proef 3 was een bouwland proef met veel lange rechte stukken en ruime bochten.

De enduro in Vorden liep weer wat lekkerder voor Mark Wassink dan een week eerder in Bergeijk het geval was. Echter in proef 1, die zo’n 12 minuten lang was, verloor hij de meeste tijd op de concurrentie. In deze proef vond Mark het moeilijk om vanaf het begin tot het einde te pushen. In proef 2 liep alles prima en dit was ook het geval in proef 3. Ondanks dat hij hier en daar een paar kleine foutjes maakte, is hij niet gevallen en derde geworden in de E3 klasse, op slechts 14 seconden van de winnaar. In de scratch werd hij zevende. Met nog twee wedstrijden te gaan blijft Wassink aan de leiding staan in het Open Nederlands Kampioenschap en heeft een voorsprong van 31 punten op de tweede man.

Met Nina Klink ging het rijden heel goed. Over de gehele dag heeft ze geen valpartijen of grote fouten meegemaakt en is in de E2 klasse op een elfde plaats geeindigd.

Jan Willem Arendsen was gelukkig weer hersteld van zijn in Bergeijk opgelopen blessures. Gelijk vanaf het begin af aan ging het lekker en maakte hij weinig foutjes. In proef 1 verloor Jan Willem op de concurrentie maar in proef 3 was hij twee keer het snelste van zijn klasse. De tijden lagen allemaal dichtbij elkaar en Jan Willem heeft de wedstrijd af weten te sluiten op een zevende plaats in de E1 klasse en is als zestiende geeindigd in de scratch.

Marc Zomer moest in proef 1 even wennen en kreeg last van harde onderarmen. Daarna heeft hij geprobeerd om constant te rijden en zo min mogelijk fouten te maken. Tegen het einde van de tweede ronde kreeg hij wat problemen waardoor hij in de derde ronde in proef 1 niet lekker meer in zijn ritme zat en tijd verloor.  Marc sloot de wedstrijd af als achtste in de E1 klasse maar is hier nog niet helemaal tevreden over en gaat deze positie in Harfsen proberen te verbeteren.

De volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro wordt aanstaande zaterdag verreden in Harfsen.

Fotocredits: Joy Wullink

Recent Posts

Start typing and press Enter to search