Wisselend succes voor het WPM KTM team in het ONK Enduro in Bergeijk

Het WPM KTM team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Bergeijk wisselend succes gekend. Mark Wassink kende een moeilijke dag maar wist er toch een tweede plaats uit te halen in de E3 klasse terwijl Marc Zomer zesde werd in de E1 klasse. Voor de andere teamleden was er tegenslag. Nina Klink viel uit, Jan Willem Arendsen blesseerde zijn rug en Nick Buitenhuis kende een dag om zo snel mogelijk te vergeten.

De organisatie had vier mooie proeven uitgezet. Proef 1 bestond uit een weiland met stukjes bos en een extreme gedeelte. Proef 2 was uitgezet op een weiland met bos grond. De derde proef bestond veelal uit lange paden in het bos met veel knippen en de laatste proef liep hoofdzakelijk over het crosscircuit van Valkenswaard en moest twee keer gereden worden.

Het was niet helemaal de dag van Mark. Vanaf het begin wilde het niet goed lukken maar wat hij ook probeerde, het ging niet zoals hij van zichzelf gewend is. In iedere proef moest hij hard werken en ook zijn energielevel was lager dan normaal. Dit had tot gevolg dat zijn tijden minder waren dan die van de concurrentie. Mark werd tweede in de E3 klasse en zevende in de scratch.

Marc Zomer was in de eerste ronde net niet scherp genoeg en was te voorzichtig. Hierdoor maakte hij een aantal kleine foutjes en waren zijn proeftijden niet top. Later kwam hij beter in zijn ritme en ging het rijden makkelijker. Dit resulteerde in een zesde plaats in de E1 klasse.

Met Nina Klink ging het rijden gelijk vanaf het begin af aan goed. Haar tijden waren goed en ze maakte weinig fouten. Op de natte plekken achter de springschansen was ze in proef 4 in de eerste ronde iets te voorzichtig maar dit ging in de tweede ronde al beter. Ook in de eerste proef van de tweede ronde wist ze een goede tijd neer te zetten. Helaas kreeg ze in de tweede proef af te rekenen met een klein mechanisch probleem waardoor ze de wedstrijd vroegtijdig heeft moeten verlaten.

Op een kleine schuiver na ging het rijden in de eerste ronde goed met Jan Willem Arendsen. Ook zijn tijden en het gevoel waren goed. In de tweede ronde ging het zeker zo goed als in de eerste ronde totdat hij in proef 3 op een knippenpad hard ten val kwam en zijn rug bezeerde. Jan Willem probeerde nog te rijden in proef 4 maar had hierin veel last van zijn rug en ook zijn concentratie was verdwenen. Hierdoor besloot hij om de wedstrijd te verlaten. Deze week hoopt Jan Willem voldoende te herstellen zodat hij in Vorden weer deel kan nemen!

Nick Buitenhuis had het opnieuw moeilijk. Het wedstrijdtempo komt er maar niet in en ook kan hij zich moeilijk concentreren. Helaas ging het in de vierde proef mis voor Nick want deze moest twee keer gereden worden. Toen hij achter een andere rijder kwam, focuste hij zich zo op de lijnen van deze rijder dat hij langs het wisselpunt reed en al na een ronde naar de finish van de proef reed. Nick was er helemaal kapot van en baalde enorm. Hij heeft de wedstrijd nog wel uitgereden maar helaas was er door deze inschattingsfout niets meer te halen voor Nick waardoor hij ook niet meer langs de eindklok is gereden, wat ook een concentratieprobleem was. Hij pakte geen punten waardoor het een dag was om snel te vergeten.

Aankomende zaterdag gaat het Open Nederlands Kampioenschap Enduro verder in  Vorden.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search