Twee podiumplaatsen voor het WPM KTM team in ONK Enduro in Enter

Het WPM KTM team heeft in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Enter twee podiumplaatsen in de wacht weten te slepen. Mark Wassink en Jarno Zandbergen wisten tweede en derde te worden in de E1 klasse.

Het had in de aanloop op de wedstrijd in Enter enorm veel geregend maar gelukkig kon de wedstrijd wel doorgaan. Wel was de route enigszins aangepast maar toch was deze nog mooi te noemen en daarin waren drie proeven verwerkt. Proef 1 en 2 hadden een mooie afwisseling van bouwland en bos. Proef 3 was een hele korte maar mooie proef op een bouwland.

Mark Wassink trad aan in de E1 klasse op een KTM 250 EXC TPI. ‘’Ik was gemotiveerd en mocht in de tweede minuut starten. Het was best glad in de eerste proef en daardoor werd ik een beetje verrast op de snelle zandweg met een chicane erin. Ik remde laat maar gleed door en knalde nog net op het hek en stond dwars op het parcours. Ook maakte ik een fout in het bosgedeelte en raakte van de proef en moest terug. Bij de finish van proef 1 bleek dat door de klap op het hek mijn koeler naar achter was gedrukt en er daardoor een gaatje in mijn koelslang zat. Dit heb ik gelukkig kunnen maken op de tijdcontrole,’’ vertelt Mark.

Vanaf proef 2 ging het beter met Mark en wist hij zijn achterstand weer goed te maken. De rest van de dag heeft hij geen gekke dingen meegemaakt en wist hij tweede te worden in de E1 klasse en werd zevende in de scratch.

Nadat Jarno Zandbergen vorig jaar kampioen was geworden in de N1 klasse kwam hij dit jaar aan de start in de E1 klasse. ‘’In de eerste proef had ik gelijk een goed gevoel en zat lekker op de motor. Ik zette een goede tijd neer maar in de tweede proef maakte ik een klein foutje en kwam ten val. De verloren tijd maakte ik gedurende de dag weer goed en begon op een vijfde plaats aan de laatste ronde. Met een sterke eindsprint en snelle tijden wist ik derde te worden in de E1 klasse,’’ vertelt Jarno.  

Voor Marc Zomer begon de enduro met een valpartij in de eerste proef. Daarna heeft hij geprobeerd om zo min mogelijk fouten te maken. Dit resulteerde in een dertiende plaats in de E1 klasse. Voor de komende endurowedstrijden zal Marc de overstap maken van de 125cc 2-takt naar de KTM EXC 250 TPI.

Na het moeilijke seizoen van vorig jaar besloot Nick Buitenhuis om dit jaar van start te gaan op een KTM 250 EXC TPI. Vol goede moed reisde hij af naar Enter want fysiek zit hij goed in elkaar en de motor was perfect in orde. ‘’Ik ging in de eerste minuut van start en dit vond ik best spannend omdat er nog nergens sporen lagen. In de eerste ronde heb ik in de eerste twee proeven een valpartij gemaakt maar voor de rest zat ik erg fijn op de motor. De snelheid kan nog hoger maar voor mij is het belangrijk dat het plezier in het rijden weer terug is,’’ vertelt Nick.

Wel kreeg Nick een tijdstraf van vijf minuten omdat zijn vader op de tijdcontrole zijn ketting heeft ingevet. Dit is niet toegestaan en hierdoor finishte Nick op een 24ste plaats in de E1 klasse en werd hij 57ste in de scratch.

In de eerste ronde ging het met Nina Klink nog wat stroefjes. ‘’Ik vond het erg glad en kon mijn draai nog niet vinden op de motor. In de tweede en derde ronde ging het beter maar vielen de tijden nog wat tegen. Voor mijzelf denk ik dat ik iets te voorzichtig/netjes heb gereden,’’ vertelt Nina.

Naast een valpartij in proef 1 in de eerste ronde en een stilstand in proef 1 in de tweede ronde omdat ze een pin uit de grond trok, heeft ze verder geen gekke dingen meegemaakt. Nina sloot de dag af op een elfde plaats in de E3 klasse.

In eerste instantie stond aankomende zaterdag de tweede wedstrijd van het kampioenschap op het programma in Holten maar deze is helaas afgelast!

Fotocredits: Henk Teerink

Recent Posts

Start typing and press Enter to search