Mike Bolink pakt acht punten in het EMX Open in Letland

Mike Bolink van het WPM KTM Team heeft in de eerste wedstrijd van het EMX Open Kampioenschap in het Letse Kegums acht punten weten te scoren. Voor Bolink was het de eerste wedstrijd op de WPM KTM 450 machine waardoor het even aftasten was tot hoever hij kon gaan. In beide manches liet hij een sterke beginfase zien maar helaas kon hij dit niet vasthouden tot aan de finish waardoor hij in beide manches als zeventiende over de finish kwam.

Mike benutte de vrije training om een goed gevoel te krijgen op het circuit van Kegums. In de tijdtraining liep het tijdens zijn eerste poging om een snelle ronde neer te zetten niet lekker waardoor hij uitkwam op een negentiende tijd. ‘’Ik was hier niet tevreden mee en besloot om nog een keer aan te zetten. Ik wist mijn tijd te verbeteren maar ging er geen plaatsen mee vooruit waardoor ik de sessie als negentiende afsloot,’’ vertelt Mike.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam hij goed weg en wist vervolgens in de eerste ronde een aantal plaatsen winst te boeken. ‘’Ik wist dit een aantal ronden vast te houden maar moest daarna een aantal rijders laten passeren om in mijn eigen ritme te kunnen komen. Tegen het einde van de wedstrijd begon het lekker te gaan en wist ik nog een aantal plaatsen goed te maken waardoor ik als zeventiende over de finish kwam.’’

In de tweede manche pakte Mike opnieuw een nette start en wist tijdens de eerste ronde wederom een aantal inhaalmanoeuvres te forceren. Een aantal ronden wist hij stand te houden op een achtste plaats maar verloor daarna zijn ritme waardoor hij verschillende plaatsen prijs moest geven. Mike finishte wederom als zeventiende en pakte acht punten op de eerste dag in Letland.

‘’Ik kan al met al goed terug kijken op de eerste wedstrijd op de WPM KTM 450 machine. Op naar dinsdag waarbij we voor betere uitslagen gaan.’’

In het dagklassement eindigde Mike op een achttiende plaats. Aanstaande dinsdag staat de tweede wedstrijd van het EMX Open kampioenschap op het programma, wederom op het circuit van Kegums in Letland.

Daguitslag EMX Open Letland:
1 Toms Macuks 50 Pnt
2 Karel Kutsar 44 Pnt
3 Andero Lusbo 36 Pnt
4 Stefan Ekerold 35 Pnt
5 Miro Sihvonen 31 Pnt
18 Mike Bolink 8 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search