Mike Bolink scoort opnieuw in het EMX Open in Letland

Mike Bolink van het WPM KTM team is in de tweede wedstrijd van het EMX Open in het Letse Kegums opnieuw tot scoren gekomen. Bolink moest in de eerste manche lang zonder achterrem rijden maar zette door en wist er toch nog een negentiende plaats uit te halen. In de tweede manche kwam hij na een mindere start terug naar een achttiende plaats.

Het circuit van Kegums was voor de tijdtraining redelijk nat gesproeid waardoor het verraderlijk glad was. Door foutjes kon Mike hierdoor twee snelle ronden niet afmaken en moest hij genoegen nemen met een twintigste tijd.

In de eerste manche pakte Mike een redelijke start en kon in de top twintig aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase wist hij zich hier goed op staande te houden totdat zijn rempedaal in de vierde ronde afbrak door een steen. ‘’Ik moest het tempo laten zakken en verloor daardoor veel plaatsen. Toch wist ik mijzelf te herpakken en vanaf een vijfentwintigste plaats terug kunnen komen naar een negentiende positie,’’ vertelt Mike.

Bij de start van de tweede manche kwam Mike niet lekker weg en moest daarnaast een valpartij ontwijken. ‘’Het duurde een aantal ronden voordat ik mijn ritme kwam en aan een inhaalrace kon beginnen. Ik kwam vanaf een 23ste plaats terug naar een achttiende positie en pakte opnieuw drie punten.’’

Met een 19-18 in de manches eindigde Mike op een negentiende plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het EMX Open Kampioenschap bezet Mike na twee wedstrijden de twintigste plaats. Aanstaande zaterdag wordt de derde wedstrijd van het kampioenschap op het circuit van Kegums in Letland verreden.

Daguitslag EMX Open Letland:
1 Karel Kutsar 47 Pnt
2 Kim Savaste 47 Pnt
3 Stefan Ekerold 38 Pnt
4 Andero Lusbo 34 Pnt
5 Miro Sihvonen 32 Pnt
19 Mike Bolink 5 Pnt

Tussenstand EMX Open Kampioenschap:
1 Karel Kutsar 91 Pnt
2 Kim Savaste 77 Pnt
3 Stefan Ekerold 73 Pnt
4 Andero Lusbo 70 Pnt
5 Miro Sihvonen 63 Pnt
20 Mike Bolink 13 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search