Mike Bolink pakt vijf punten in het EMX Open in Letland

Mike Bolink van het WPM KTM team heeft in de derde wedstrijd van het EMX Open Kampioenschap in het Letse Kegums vijf punten weten te scoren. In de eerste manche begon hij sterk maar helaas kreeg hij toen problemen met zijn bril waardoor hij deze af moest gooien. Dit zorgde ervoor dat hij niet verder kwam dan een negentiende plaats. In de tweede manche was zijn start veel minder goed en miste hij de aansluiting met de groep van de top vijftien waardoor hij uiteindelijk als achttiende over de finish kwam.

De organisatie had het circuit weer op een aantal plaatsen aangepast ten opzichte van dinsdag en dit zorgde voor nieuwe lijnen en ritmes. In de tijdtraining wist Mike zijn snelste ronde nog een keer te verbeteren en sloot de training af op een zeventiende tijd.

Vol motivatie stond hij achter het starthek voor de eerste manche. ‘’Ik kwam goed over het hek weg en kon de eerste bocht goed afdraaien. Tijdens de eerste ronde wist ik mezelf naar een zesde plek te rijden! Helaas ging het in de vierde ronde mis en kwam er een steen op mijn bril waardoor ik genoodzaakt was om de bril af te gooien. Dit gooide roet in het ritme en moest ik zonder bril verder rijden waardoor ik niet verder kwam dan een negentiende plaats,’’ vertelt Mike.

In de tweede manche was de start van Mike minder goed en hierdoor kwam hij te laat in het juiste ritme. ‘’Ik heb in het begin teveel tijd verloren op de top 15. De baan lag er verraderlijk in met veel harde en gladde randen waardoor ik besloten heb om de manche op gecontroleerde wijze op een achttiende plaats uit te rijden.’’

In het dagklassement eindigde Mike op een negentiende plaats en in de tussenstand bezet hij na drie wedstrijden de eenentwintigste plaats. De vierde wedstrijd van het kampioenschap staat op 1 november gepland in het Italiaanse Arco di Trento.

Daguitslag EMX Open Letland:
1 Kim Savaste 45 Pnt
2 Toms Macuks 44 Pnt
3 Karel Kutsar 40 Pnt
4 Miro Sihvonen 38 Pnt
5 Cornelius Toendel 34 Pnt
19 Mike Bolink 5 Pnt

Tussenstand EMX Open Kampioenschap:
1 Karel Kutsar 131 Pnt
2 Kim Savaste 122 Pnt
3 Miro Sihvonen 101 Pnt
4 Toms Macuks 94 Pnt
5 Stefan Ekerold 93 Pnt
21 Mike Bolink 18 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search