Mike Bolink maakt het beste van moeilijke dag in Boekel

Mike Bolink van het WPM KTM team heeft bij de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Boekel het beste uit een moeilijke wedstrijd gehaald. Bolink kwam in de eerste manche door twee valpartijen niet verder dan een negentiende plaats. In de tweede manche kon hij niet in zijn ritme komen maar vocht op karakter door en wist er een vijftiende plaats uit te halen.

In de training lag het circuit er al pittig bij. Mike had het moeilijk om de juiste lijnen te vinden en kwam ondanks verwoede pogingen niet verder dan een achttiende tijd. 

Bij de start van de eerste manche zat Mike er goed bij en kon in de top vijftien aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase ging het lekker totdat hij in de derde ronde ten val kwam. ‘’Na de valpartij heb ik mij weten te herpakken totdat ik een aantal ronden later achter in het bos ten val kwam. Hierbij ging veel tijd verloren en kon ik niet meer doen dan de wedstrijd uitrijden op een negentiende plaats,’’ vertelt Mike.

Na een redelijke start in de tweede manche, had Mike het moeilijk om in zijn ritme te komen. Hij gaf niet op en reed de wedstrijd op karakter uit op een vijftiende plaats.

Met een 18-15 in de manches eindigde Mike op een zestiende plaats in het dagklassement. Aankomend weekend gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder in Harfsen.

Daguitslag ONK 500 Boekel:
1 Jeffrey Herlings 100 Pnt
2 Micha Boy de Waal 80 Pnt
3 Rene de Jong 76 Pnt
4 Michael Hool 74 Pnt
5 Kevin van Geldrop 72 Pnt
16 Mike Bolink 44 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search