Mike Bolink komt dicht bij top tien plaats in ONK 500 in Harfsen

Mike Bolink van het WPM KTM Team is in de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Harfsen dicht bij een top tien plaats gekomen. Bolink kon in de eerste manche niet lekker in zijn ritme komen waardoor er niet meer in zat dan een vijftiende plaats. In de tweede manche ging het beter en kwam hij op een elfde plaats over de finish.

Mike begon gemotiveerd aan de dag. In de training wist hij in de slotfase een strakke ronde neer te zetten waarmee hij zich als twaalfde kwalificeerde voor de wedstrijd.

Bij het vallen van het starthek in de eerste manche kwam Mike niet lekker weg en dook daardoor pas in het achterveld de eerste bocht in. Gedurende de wedstrijd kon hij niet goed in zijn ritme maar in de slotfase kwam hier verandering in. Hij wist nog een paar plaatsen winst te boeken en kwam als vijftiende over de finish.

De start van de tweede manche was vele malen beter. Ik kon op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen maar omdat ik in de beginfase het tempo niet kon volgen zakte ik terug naar een veertiende plaats. Gedurende de wedstrijd wist ik mijzelf te herpakken en vocht ik mijzelf terug tot aan het achterwiel van de tiende man. Helaas kon ik hem niet passeren en werd elfde,’’ vertelt Mike.

Met een 15-11 in de manches eindigde Mike op een twaalfde plaats in het dagklassement. Volgende week zaterdag valt het starthek opnieuw voor het Open Nederlands Kampioenschap en dan zal er gereden gaan worden in Oss.

Daguitslag ONK 500 Harfsen:
1 Micha Boy de Waal 100 Pnt
2 Kay Ebben 90 Pnt
3 Lars Griekspoor 79 Pnt
4 Ceriel Klein Kromhof 79 Pnt
5 Lars van Berkel 70 Pnt
12 Mike Bolink 56 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search