Succesvolle opening van het offroad seizoen voor het WPM KTM team bij cross country in Markelo

Het WPM KTM team kwam het afgelopen weekend aan de start in de cross country in Markelo. De club van Markelo had een fantastische ronde gecreëerd van rond de acht minuten. Het was een mooie intensieve ronde die uitgezet was op en rondom de crossbaan. 

Mark Wassink reed in deze wedstrijd samen met Marc Zomer. Voor aanvang van de wedstrijd hadden ze afgesproken dat ze 45 minuten per sessie zouden rijden. Omdat ze niet zo’n goed lootje hadden getrokken, konden ze pas op een 37ste plaats starten. ‘’Ik kon goed naar voren komen maar had wel last van harde onderarmen. Ik reed in de eerste 45 minuten te verkrampt maar wist de sessie wel af te sluiten op een vierde plaats,’’ waren de woorden van Mark.

De eerste 45 minuten van Marc Zomer verliepen moeizaam met een kleine valpartij en wat foutjes. ‘’Ik zat niet lekker op de motor,’’ vertelt Marc.

In de tweede run van Mark Wassink ging het rijden stukken beter en kon hij een hoog tempo aan houden. Wassink slaagde erin om 45 minuten lang te pushen. Helaas was de achterstand op het derde team te groot en hadden ze een grote voorsprong op het vijfde team waardoor ze een beetje in niemandsland kwamen te rijden. Mark sloot af op een goede vierde plaats waardoor Marc Zomer de volgende 45 minuten voor zijn rekening kon nemen. Ook met hem ging het rijden in de tweede run een stuk beter en vloeiender, wat resulteerde in een mooie vierde plaats voor het team.

‘’Ik ben tevreden over het rijden, zeker in de tweede sessie. Dit was na mijn kuitbeen/enkel breuk van in de zomer waaraan ik ook nog ben geopereerd, weer mijn eerste wedstrijd en dit is super verlopen,’’ vertelt Mark Wassink.

Jarno Zandbergen reed op zondag samen met Robin Nijkamp maar kwam ook op zaterdag al aan de start in de 2 uurs solo cross country. Omdat hij voor de wedstrijd lootje 50 had getrokken, moest hij als laatste starten en liep hierbij gelijk een grote achterstand op. Jarno kwam gedurende de wedstrijd goed terug naar voren maar omdat hij bij het inhalen in de beginfase een achterstand op had gelopen, kwam hij niet verder dan een zevende plaats.

Op zondag ging Jarno van start. Ditmaal mocht hij als 37ste starten maar het rijden ging goed en al snel kregen ze de vijfde plaats in handen. Robin Nijkamp rijdt sinds een paar weken op een KTM TPI 250 en deze bevalt hem zeer goed omdat deze een stuk lichter is dan zijn motor van vorig jaar. Het rijden ging goed en na iets meer dan een uur lagen ze op een vierde plaats. Helaas wisten ze dit niet vast te houden en zijn ze op een nette vijfde plaats over de finish gekomen. ‘’Ik kijk terug op een mooie wedstrijd waarin ik veel geleerd heb na een jaar niet met de motor gereden te hebben door een blessure,’’ vertelt Robin.

Ook Nina Klink en Nick Buitenhuis vormden samen een team. Nick kwam niet volledig fit aan de start omdat hij nog last had van spierpijn en kneuzingen door een zware valpartij van een week eerder bij het ONK Motocross in Harfsen. Nick en Nina kozen ervoor om sessies van rond het half uur te rijden. Nick ging van start maar helaas kende hij gelijk in de eerste ronde al tegenslag. Hij had motorproblemen waardoor hij zijn weg op de motor van Nina moest vervolgen. ‘’Dit koste ons veel tijd bij het tanken en weer door te rijden. We hebben de motorproblemen op kunnen lossen maar door de spierpijn en kneuzingen kwam ik helaas niet lekker in mijn ritme en waren de sessies van een half uur zeer pijnlijk,’’ vertelt Nick.

Nina reed de tweede, vierde en zesde sessie. In de eerste sessie ging het nog wat stroefjes maar naarmate de dag vorderde begon het steeds beter te gaan. Het was een mooie openingswedstrijd van het enduroseizoen waarin Nick en Nina op een elfde plaats zijn geëindigd.

Aankomend weekend zullen de meeste leden van het WPM KTM team aan de start komen in de 2 uurs cross country in Harfsen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search