WPM KTM team kent leerzame dag bij 2 uurs crosscountry in Harfsen

Het WPM KTM team heeft tijdens de twee uurs cross country wedstrijd in Harfsen een leerzame dag gekend. Met het enduroseizoen is in aantocht en hierdoor konden in Harfsen de puntjes op de i gezet worden. Dit lukte goed met een zesde plaats voor Mark Wassink en Jarno Zandbergen kwam als negende binnen. Tegenslag was er voor Robin Nijkamp want hij moest op een vijfde plaats rijdend na een uur de wedstrijd verlaten.

Op en rond de crossbaan van Harfsen had de organisatie een mooie ronde gecreëerd. Wel was het door de warme weersomstandigheden kurkdroog en dit zorgde voor veel stof en lange, diepe sporen. Mark Wassink begon op een vijfde plaats aan de wedstrijd en heeft gelijk zijn eigen tempo aangehouden. Dit ging redelijk goed totdat hij op een vierde plaats rijdend ten val kwam. Door de valpartij zakte hij terug naar een achtste plaats en daarnaast was hij zijn ritme even kwijt. Na een uur maakte hij een pitstop om benzine te tanken en een nieuw Twin Air filter in de motor te zetten. Dit was zeker nodig want deze zat door het vele stof helemaal dicht. ‘’Ik heb de tijd genomen en nog wat extra gedronken naast het feit dat ik ook met een Camelbag reed. In het tweede uur ging het beter en zat ik beter in mijn ritme. Ik eindigde uiteindelijk op een zesde plaats. Het was een goede duurtraining en ik weet waar ik de komende anderhalve week aan moet werken voordat het Open Nederlands Kampioenschap weer van start gaat in Hellendoorn,’’ vertelt Mark.

Robin Nijkamp startte als zevende maar had het in de eerste twee ronden moeilijk om lekker rond te rijden. Daarna begon het beter te gaan en kreeg hij meer zicht. Na een uur reed hij op een vijfde plaats maar helaas kreeg hij vlak voordat hij de pits in wilde gaan te kampen met een slechter lopende motor waardoor hij het zekere voor het onzekere heeft genomen en de wedstrijd heeft verlaten. Robin kijkt terug op een leerzame dag voor de aankomende endurowedstrijden.

Jarno Zandbergen vertrok als dertiende aan de twee uur durende wedstrijd. Gelijk na de start wist hij al een plaats te winnen en nam de twaalfde plaats in handen. Het rijden ging lekker maar door het vele stof en de smalle route was het moeilijk om in te halen. Omdat hij de rijder voor hem niet kon passeren, maakte hij een fout en viel. ‘’Ik sprong snel weer op de motor maar wilde te graag te snel weer naar voren komen waardoor ik nog twee keer ten val kwam. Daarna ben ik mijn eigen tempo gaan rijden en wist op een negende plaats over de finish te komen. Het was een leerzame dag en ik weet waar ik me zelf nog kan verbeteren voordat het Open Nederlands Kampioenschap in Hellendoorn van start gaat,’’ vertelt Jarno.

De volgende wedstrijd is het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn op 3 oktober.

Fotocredits – John Lenders

Recent Posts

Start typing and press Enter to search