Mike Bolink scoort top tien plaats in EMX Open in Arco di Trento

Mike Bolink van het WPM KTM team heeft in de vierde wedstrijd van het EMX Open Kampioenschap in het Italiaanse Arco di Trento een top tien plaats weten te behalen. Bolink reed in de eerste manche in het tweede deel van de wedstrijd te verkrampt waardoor hij een opgepompte arm kreeg en vijftiende werd. In de tweede manche had hij lang de zevende plaats in handen en werd uiteindelijk tiende.

Mike begon positief aan de dag op het technische circuit van Arco di Trento. Hij wist zijn tijd in de tijdtraining een aantal keren te verbeteren en kwam vanaf een zeventiende naar een dertiende tijd. Dit gaf hem vertrouwen voor in de eerste manche.

Bij de start kwam Mike redelijk goed weg en kon rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. ‘’De eerste helft ging goed maar na de eerste helft begon ik te krampachtig te rijden waardoor ik last kreeg van een opgepompte arm. Ik heb het tempo zo hoog mogelijk proberen te houden en finishte als vijftiende,’’ vertelt Mike.

In de tweede manche vertrok hij als een speer bij de start en kon op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. ‘’In de beginfase moest ik een aantal plaatsen afstaan maar vervolgens heb ik lang op een zevende plaats gereden. Toen ik op de tijdklok nog vijf minuten te gaan zag staan, begon ik te voorzichtig te rijden omdat ik zevende plaats vast wilde houden. Dit had tot gevolg dat ze snel dichterbij kwamen. Toch ben ik op een mooie tiende plaats geeindigd en dit zorgde voor een elfde plaats in het dagklassement.’’

In de tussenstand om het EMX Open kampioenschap staat Bolink na vier wedstrijden op een twintigste plaats. Aankomende dinsdag wordt de volgende wedstrijd van het EMX Open Kampioenschap verreden, eveneens op het circuit van Arco di Trento.

Daguitslag EMX Open Arco di Trento:
1 Jimmy Clochet 50 Pnt
2 Davide de Bortoli 44 Pnt
3 Toms Macuks 36 Pnt
4 Cornelius Toendel 35 Pnt
5 Karel Kutsar 32 pnt
11 Mike Bolink 17 Pnt

Tussenstand EMX Open Kampioenschap:
1 Karel Kutsar 163 Pnt
2 Kim Savaste 151 Pnt
3 Toms Macuks 130 Pnt
4 Stefan Ekerold 118 Pnt
5 Miro Sihvonen 101 Pnt
20 Mike Bolink 35 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search