Mike Bolink scoort negen punten in EMX Open in Arco di Trento

Mike Bolink van het WPM KTM team heeft in de voorlaatste wedstrijd van het EMX Open Kampioenschap in het Italiaanse Arco di Trento negen punten weten te scoren. Bolink wist in de manches beslag te leggen op een zeventiende en zestiende plaats en werd hiermee zeventiende in de daguitslag.

Het circuit van Arco di Trento was voor deze wedstrijd niet tot nauwelijks aangepast waardoor Mike wist wat hij ervan kon verwachten. Mike nam in de vrije training de tijd om in zijn ritme te komen en ging er in de tijdtraining voor zitten om een goede tijd op de klok te zetten. Hij zette een aantal keren aan en kwam uiteindelijk uit op een dertiende tijd.

In zowel de eerste als de tweede manche kwam Mike niet goed weg bij de start en moest van rond de twintigste plaats terug naar voren zien te komen. ‘’Het rijden was goed maar toch heb ik met een zeventiende en zestiende plaats vandaag mindere uitslagen neergezet,’’ waren de woorden van Mike na de wedstrijd.

In het dagklassement eindigde hij op een zeventiende plaats en in de tussenstand om het EMX Open kampioenschap staat hij nu op een gedeelde twintigste plaats met twee andere rijders. Aankomende zaterdag wordt er opnieuw op het circuit van Arco di Trento gereden en dan staat de laatste wedstrijd van het EMX Open Kampioenschap op het programma.

Daguitslag EMX Open Arco di Trento:
1 Toms Macuks 44 Pnt
2 Kim Savaste 41 Pnt
3 Karel Kutsar 40 Pnt
4 Cornelius Toendel 36 Pnt
5 Jimmy Clochet 33 Pnt
17 Mike Bolink 9 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search