Mike Bolink in de top 15 in laatste EMX Open wedstrijd in Arco di Trento

Mike Bolink van het WPM KTM team is in de laatste wedstrijd van het EMX Open Kampioenschap in het Italiaanse Arco di Trento in de top vijftien geëindigd. Bolink kwam in de eerste manche van rond de vijfentwintigste plaats terug naar een vijftiende positie en werd in de tweede manche na een goede start dertiende.

Het was de derde keer in een week dat het EMX Open Kampioenschap voor de punten streed op het circuit van Arco di Trento. De baan was op een aantal kleine punten aangepast waarmee de rijders toch wat variatie hadden in deze laatste wedstrijd van het kampioenschap. In de tijdtraining slaagde Mike er niet in om een foutloze ronde neer te zetten waardoor hij genoegen moest nemen met een zeventiende tijd.

In de eerste manche kwam Mike niet goed weg bij de start en moest vanaf een vierentwintigste plaats naar voren zien te komen. Het was moeilijk om in te halen op deze baan omdat er niet veel inhaalmogelijkheden waren. Toch wist Mike vele rijders te passeren en kwam op een vijftiende plaats over de finish.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een achtste plaats uit de eerste bocht. ‘’Ik wist deze positie een aantal ronden vast te houden maar uiteindelijk moest ik toch een paar plaatsen prijsgeven waardoor ik als dertiende werd afgevlagd. Ondanks een mindere tijdtraining kan ik toch met mijn rijden in de manches op een positieve manier terug kijken op de wedstrijd,’’ vertelt Mike.

In het dagklassement eindigde Mike op een vijftiende plaats en in de eindstand van het EMX Open Kampioenschap is hij op een negentiende plaats geëindigd.

Daguitslag EMX Open Garda di Trentino:
1 Jimmy Clochet 47 Pnt
2 Toms Macuks 42 Pnt
3 Martin Michek 34 Pnt
4 Davide de Bortoli 30 Pnt
5 Dan Thornhill 30 Pnt
15 Mike Bolink 14 Pnt

Eindstand EMX Open Kampioenschap:
1 Karel Kutsar 230 Pnt
2 Toms Macuks 216 Pnt
3 Kim Savaste 192 Pnt
4 Stefan Ekerold 161 Pnt
5 Cornelius Toendel 134 Pnt
19 Mike Bolink 58 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search