Nina Klink en Mark Zomer maken positieve start in het Europees Kampioenschap Enduro

Eindelijk was het weer zover, het WPM KTM team kon van start gaan in een wedstrijd, en wel de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap Enduro in Italie. 

Op de dagen voorafgaande aan het evenement werden de drie proeven uitvoerig verkend. De endurotest, extreme test en crosstest waren alle drie mooi en afwisselend met klimmetjes en veel stenen.

Op zaterdag had Mark Zomer in de eerste ronde wat moeite om in zijn ritme te komen. ‘’Ik kampte met opgepompte armen, wat voor een aantal foutjes zorgde. Ook kwam ik in de tweede ronde een keer ten val in de endurotest. Daarna heb ik me goed herpakt en wist ik mijn eigen tijden te verbeteren,’’ waren de woorden van Mark na de eerste dag!

Mark legde op de eerste dag beslag op een veertiende plaats in de J2 klasse. Op de tweede dag begon hij gelijk goed met een goede tijd in de eerste endurotest. ‘’Vanaf dat moment wist ik mijn tijden van de vorige dag telkens te verbeteren, waar ik zeer tevreden over ben. Jammer genoeg werd de laatste ronde door de organisatie afgelast. Na zo lang geen wedstrijden meer gereden te hebben, ben ik tevreden over mijn resultaten en kijk ik uit naar de volgende wedstrijd, waar ik voor betere uitslagen ga!’’ 

Ook op de tweede dag legde Zomer beslag op een veertiende plaats in zijn klasse en werd 66ste in de scratch. 

Voor de dames hadden ze de extreme test eruit gehaald. De eerste dag verliep voor Nina Klink moeizaam. ‘’Het was erg wennen om na zo’n lange tijd geen stenen gezien te hebben mijn ritme en snelheid te vinden. Ik was erg gespannen tijdens het rijden en had een aantal “stomme fouten”. Ook pakte ik onnodig 5 minuten straftijd door een fout op de route,’’ vertelde Nina na de eerste dag.

Ze sloot de dag af als zevende en pakte hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap. Tijdens de tweede dag ging het rijden een stuk beter en wist ze in de proeven betere tijden neer te zetten. Echter in de laatste ronde schoot ze op een moeilijk gedeelte van de route af, wat haar vijf minuten koste. Op dit moment was er nog niets aan de hand omdat ze de ronde hiervoor twaalf minuten over had maar toen begon het vlak voor de laatste proef te regenen. ‘’De proef veranderde met de natte klei qua grip in een grote ijsbaan en dit was ook terug te zien in mijn tijd. Ik zakte van P5 naar P6. Hierna volgde nog een klein stukje gehalveerde route naar het paddock en dan zou de dag er op zitten. Echter doordat het van het ene op het andere moment is begonnen met behoorlijk harde regen en later ook sneeuw werd de route ook ondoenlijk glad. Het werd overleven en dit lukte aardig totdat ik op een klim kwam waar het al vol stond met allemaal rijders die niet boven konden komen. Ik verspeelde hier veel tijd maar wist de dag opnieuw af te sluiten op een zevende plaats.’’

Met een tweemaal een zevende plaats is Nina op een zesde plaats geëindigd in het eindklassement en heeft hiermee belangrijke punten gepakt voor het Europees Kampioenschap!

Momenteel staat de volgende wedstrijd van het kampioenschap gepland in het weekend van 7 en 8 augustus in Tsjechië.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search