Mike Bolink in de top tien in Nederlandse EMX Open wedstrijd in Oss

Mike Bolink van het WPM KTM team is in de Nederlandse EMX Open wedstrijd in Oss in de top tien geëindigd. Bolink knokte in beide manches voor wat hij waard was en nadat hij in de eerste manche even zijn ritme verloor, wist hij er toch nog een twaalfde plaats uit te halen. In de tweede manche was hij aan het strijden om de zevende plaats totdat hij zijn machine stil remde en tiende werd.

De kwalificatie begon met een tegenslag voor Mike want tijdens zijn eerste ronde kwam hij hard ten val. Mike keerde even terug naar de pits om de nodige schade recht te laten zetten. Toen hij weer op het circuit was, zette hij een aantal keren aan en dit resulteerde in een goede elfde tijd, waarmee hij een ideale startplaats uit kon kiezen voor in de manches! 

In de eerste manche kwam Mike net buiten de top tien uit de start. Tot aan het midden van de wedstrijd reed hij op een twaalfde plaats maar verloor toen zijn ritme en dit resulteerde in een paar foutjes. ‘’Door de foutjes moest ik een paar plaatsen prijsgeven maar later in de wedstrijd wist ik weer drie plaatsen terug te pakken waardoor ik als twaalfde over de finish kwam,’’ vertelt Mike.

De start van de tweede manche mislukte maar door in de eerste ronde creatieve lijnen te rijden, kwam hij toch al op een twaalfde plaats voorbij start/finish. Bolink kon dit doorzetten en wist zich in de beginfase op te werken tot in de top tien. ‘’Het rijden ging lekker maar in gevecht met de zevende man remde ik mijn machine stil en dit koste mij vier plaatsen. In de slotfase wist er nog twee terug te winnen waardoor ik als tiende over de finish kwam.’’

Met een 12-10 in de manches eindigde Bolink op een nette tiende plaats in de daguitslag. Aankomende zaterdag zal Mike deelnemen aan de derde wedstrijd van het kampioenschap in Loket, Tsjechië.

Daguitslag EMX Open Oss:
1 Micha Boy de Waal 50 Pnt
2 Nicolas Dercourt 42 Pnt
3 Davide de Bortoli 40 Pnt
4 Simeo Ubach 31 Pnt
5 Kay Ebben 31 Pnt
10 Mike Bolink 20 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search