Mike Bolink strijdend om de top vijftien in ADAC Masters in Dreetz

Mike Bolink van het WPM KTM Team is in de derde wedstrijd van de ADAC Masters Competitie in Dreetz zestiende geworden. Bolink begon in alle drie de manches rond de tiende plaats. In twee van de drie manches was hij wat zoekende naar het juiste ritme maar wist er toen wel een zestiende en een vijftiende plaats uit te halen. In de derde manche verloor hij door een valpartij veel plaatsen maar hij gaf zich niet gewonnen en vocht zich terug naar een twintigste plaats.

Mike nam in de vrije training zijn tijd om de baan te verkennen en om een ritme te vinden die in de tijdtraining van pas kon komen. In de tijdtraining maakte hij een aantal slordige fouten, wat ervoor zorgde dat hij geen goede ronde neer wist te zetten en zich pas als zesentwintigste wist te kwalificeren voor de wedstrijd.

Bij de start van de eerste manche kwam Mike goed uit de eerste bocht en kon op een tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. ‘’Ik pakte een goed ritme en wist dit tot in het midden van de wedstrijd vast te houden. In de tweede helft van de wedstrijd kwam de man met de hamer op bezoek waardoor ik opzoek ging naar mijn tweede adem. Helaas kon ik niet meer in mijn ritme komen en zakte ik terug naar een zestiende positie,’’ vertelt Mike.

Op zondagochtend probeerde Mike een andere set up van de vering om zo meer vertrouwen op de motor te hebben. Dit lukte zodat hij met een goed gevoel uit kon gaan kijken naar de tweede manche. Hij pakte opnieuw een redelijk goede start en kon als elfde aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase kon hij niet lekker in zijn ritme komen en moest daardoor een aantal plaatsen prijsgeven. Na een aantal ronden wist hij zich te herpakken en kon tegen het einde van de wedstrijd een aantal plaatsen winst boeken.  Dit leverde hem uiteindelijk een vijftiende plaats op.

In de derde en laatste manche zat Mike er opnieuw goed bij met de start en kwam op een tiende plaats uit de eerste bocht. Ditmaal zat hij gelijk lekker in zijn ritme maar helaas was dit van korte duur want een valpartij gooide roet in het eten. ‘’Ik wilde mijn plaats beschermen maar kwam toen helaas ten val. Ik viel helemaal terug naar een 23ste plaats maar heb mij in het resterende deel van de wedstrijd nog terug weten te knokken naar een twintigste plaats.’’

Aan het einde van het weekend eindigde Mike op een zestiende plaats in het totaalklassement. 

Daguitslag ADAC Masters Competitie Dreetz:
1 Cyril Genot 72 Pnt
2 Jordi Tixier 65 Pnt
3 Tom Koch 60 Pnt
4 Stefan Ekerold 47 Pnt
5 Lars van Berkel 46 Pnt
16 Mike Bolink 12 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search