WPM KTM-rijders Klink, Zandbergen en Zomer brengen Zesdaagse in Italie tot een goed einde

Drie leden van het WPM KTM team kwamen vorige week aan de start in de Internationale zesdaagse in Italie. Nina Klink wist in deze editie voor de derde keer de finish te halen terwijl Jarno Zandbergen en Marc Zomer samen met het Nederlandse Junior Trophy team zevende wisten te worden in het landenklassement.

Jarno Zandbergen en Marc Zomer maakten deel uit van het Junior Trophy team van de KNMV. Jarno heeft samen met Marc en Mike Bokslag in de week voor de wedstrijd de proeven verkend. Het waren negen super mooie proeven, sommige op een grasveld/graanveld en de andere in het bos of in de bergen.

Jarno moest op de eerste dag even wennen in de beginfase maar zat wel lekker in zijn ritme. Op een valpartij na wist hij de dag af te sluiten op een nette 99ste plaats. Op de tweede dag ging het lekker en wist hij goede tijden neer te zetten in de proeven. Echter door een klein foutje in de voorlaatste proef verloor hij wat tijd en sloot de dag af als 95ste. De derde dag verliep minder goed want hij zat niet lekker op de motor en kon niet goed in zijn ritme komen. Hierdoor maakte hij teveel fouten en dit koste hem tijd waardoor hij niet verder kwam dan plaats 110.

Op de vierde dag kreeg Jarno veel last van een blaar aan de zijkant van zijn voet. Ondanks dit ging het rijden lekker en wist hij de dag met nog een foutje in de laatste proef af te sluiten op plaats 103. Na de vierde dag kreeg Jarno steeds meer last van zijn voet want de blaar was open gegaan en hierdoor was er viezigheid in de wond gekomen waardoor er ontsteking ontstond. Dit had tot gevolg dat zijn hele voet opgezwollen was. Door dit probleem ging het rijden niet zo lekker op de voorlaatste dag. Ook maakte hij in de laatste twee proeven nog twee kleine foutjes en kwam moegestreden op plaats 105 over de finish. 

In de slotcross draaide hij zijn WPM KTM in de top vijf de eerste bocht in. In de tweede bocht probeerde hij een inhaalmanoeuvre te forceren maar kwam met een andere rijder in aanraking en viel. Vanaf een laatste plaats begon hij aan een opmars naar voren en wist er nog een 125ste plaats uit te halen. Na zes dagen legde Jarno beslag op een 99ste plaats en is samen met het Junior Trophy team op een zevende plaats geëindigd.

Marc Zomer moest op de eerste dag even wennen aan de ondergrond en het vele stof. Proef 1 lag hem minder goed dan de andere proeven. Omdat deze twee keer gereden moest worden, liet hij hier wat tijd liggen waardoor hij op de eerste dag op plaats 100 eindigde.

De tweede dag begon met een foutje in de eerste proef waardoor hij zo’n twintig seconden verloor. De rest van de dag was constant en dit zorgde ervoor dat hij aan het einde van de dag veertig seconden achter stond op zijn WPM teammaat en Junior Trophy teamlid, Jarno Zandbergen. Tijdens de derde dag ging het rijden lekker en wist hij goede tijden neer te zetten. Het ging beter en sneller dan de voorgaande dagen. Helaas stootte hij in proef 3 zijn hand waar hij de rest van de dag erg veel last van had. De dag werd afgesloten op een 93ste plaats en hij hoopte dat de pijn in zijn hand op de volgende dag mee zou vallen.

Op de vierde dag kregen de rijders een nieuwe route en proeven voorgeschoteld. Het waren proeven die hem goed lagen en waarin hij weinig fouten heeft gemaakt. Echter in de laatste proef maakte hij nog een klein foutje, wat hem vijftien seconden koste. Toch wist hij de dag af te sluiten op een nette 94ste plaats.

Na de vierde dag werd zijn hand een stuk dikker en pijnlijker waardoor hij niet meer alles kon geven. Dit was jammer want hij had graag de stijgende lijn van de week verder willen zetten. Ondanks de pijn wist hij er een 97ste plaats uit te halen.

In de slotcross kwam Marc niet super goed weg bij de start maar in de eerste twee bochten wist hij wel een aantal plaatsen winst te boeken. Helaas begon de pijn in zijn hand opnieuw op te spelen waardoor een top uitslag niet haalbaar was en hij de cross op zijn eigen tempo heeft uitgereden op plaats 105. Na zes dagen eindigde Marc op plaats 91 en wist met het Junior Trophy team zevende te worden in het landenklassement.

Op de eerste dag gingen er 643 rijders van start. Er werd gestart op volgorde van rijnummer waarbij de eerste rijders om 08:00 uur van start gingen en de laatste ging om 11:46 uur. Nina Klink ging van start om 11:20 uur en zat hierdoor in het achterveld. De proeven waren tijdens de eerste ronde al goed kapot gereden en daarnaast had Nina veel last van het stof. Er zat een technische proef in de route waarin Nina haar draai goed kon vinden. De overige proeven bestonden uit afhangende grasvelden met een zeer harde ondergrond. Nina wist de eerste dag tot een goed einde te brengen en eindigde op plaats 310.

Omdat er op de tweede dag gestart werd volgens scratch uitslag had Nina minder last van het stof. Het rijden ging beter dan op de eerste dag en dit zorgde ervoor dat ze op plaats 307 eindigde! Op de derde dag reed Nina met een dubbel gevoel omdat ze in de ochtend te horen had gekregen dat zesdaagse collega, Arnold Staal, om het leven is gekomen op de route. Toch wist ze de dag af te sluiten op plaats 261 maar had hier een heel dubbel gevoel bij. 

Op de vierde dag liep het lekker met Nina totdat ze er in de laatste proef voor de eerste keer in de zesdaagse bij ging liggen. Omdat de motor ongelukkig lag, verloor ze tussen de 20 en 30 seconden waardoor ze uiteindelijk de dag afsloot op plaats 247. Waar Nina een dag eerder stopte met een valpartij in de laatste proef, starte ze nu met twee valpartijen in de proef. Nina was vermoeid en het rijden ging alles behalve vanzelf. Het was stof happen en martelen maar toch wist ze er een 290ste plaats uit te halen.

In de slotcross wist Nina op een hele mooie vierde plaats te eindigen en heeft voor de derde keer de finish weten te halen in de zesdaagse. Met de uitslag van de slotcross is ze op een 260ste in het totaalklassement geëindigd.

Het volledige WPM KTM team wil alle nabestaande, vrienden en kennissen van Arnold Staal enorm veel sterkte toewensen bij het dragen van dit enorme verlies!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search